Dit lieve lammetje is gevuld met een citroen cake en lemon curd, aan de buitenkant zit heerlijke meringue. De perfecte taart voor Pasen!
Porties: 4personen
15 cm bakvorm
Ingrediënten
Cake
100gramongezouten roomboter
100gramfijne kristalsuiker
2eieren(M)
100gramzelfrijzend bakmeel
snufzout
raspvan een kleine citroen
Vulling
3-4ellemon curd
Italiaans schuim
100grameiwit(3-4 eiwitten)
40grampoedersuiker
160gramfijne kristalsuiker
40gramwater
Decoratie
witte, roze en zwarte fondant
2 cocktailprikkers
Instructies
Cake
Klop boter en suiker luchtig. Voeg de eieren een voor een toe en mix tot deze zijn opgenomen.
Voeg zelfrijzend bakmeel, zout en citroenrasp toe en mix tot deze droge ingrediënten zijn opgenomen.
Stort het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm.
Bak de citroencake in 25-30 minuten op 160°C tot hij gaar en goudbruin is.
Laat de cake even afkoelen in de vorm voordat je hem op een rooster stort om volledig af te laten koelen.
Italiaans schuim
Klop het eiwit met de poedersuiker tot je er stijve pieken van kunt trekken.
In een pannetje verhit je de kristalsuiker met water tot het 121 °C is.
Zet de mixer aan en giet de suikersiroop bij de de eiwitten. Klop nog een paar minuten door tot de meringue grotendeels is afgekoeld (lauw is prima).
Afwerken en decoreren
Snijd de cake horizontaal door en vul met de lemon curd. Smeer de taart rondom en bovenop af met een laagje meringue. Teken met een prikkertje het gezicht van het lammetje af, iets groter dan dat je het uiteindelijk wilt hebben.
Vul een spuitzak met gekartelde spuitmond met de meringue. Spuit de taart vol met kleine toefjes. Laat het gezichtje vrij en zorg dat je het afgetekende randje niet meer ziet.
Van fondant maken we de decoraties. De oren maak je door een langwerpig ovaal van wit fondant te maken. Leg hier een iets kleiner ovaal van roze rondant op en druk aan. Halveer deze ovaal en druk de rechte zijde (waar je net hebt gesneden) samen zodat er een oor ontstaan. Prik een cocktailprikker in het oor zodat je ze daarmee op de taart kunt bevestigen.
Het gezichtje is ook niet moeilijk. Maak een neusje van een klein hartvormig stukje roze fondant. Voor het snuitje gebruik je wat zwarte fondant wat je tot een heel dun rolletje vormt.
Voor de ogen rol je ook zwarte fondant tot een rolletje, maar dit mag iets dikker zijn dan het snuitje. Leg al deze decoraties voor het gezicht voorzichtig op de taart. Op de foto kun je de vormen goed bekijken.
Tips
Met de meringue die je overhoudt kun je prima schuimpjes bakken (1,5-2 uur op 100°C).