Ga terug
+ personen
Schaap taart
Opslaan Recept afdrukken
4.75 van 4 stemmen

Lammetjes taart (4 persoons)

Dit lieve lammetje is gevuld met een citroen cake en lemon curd, aan de buitenkant zit heerlijke meringue. De perfecte taart voor Pasen!
Porties: 4 personen
15 cm bakvorm

Ingrediënten

Cake

  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 2 eieren (M)
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • snuf zout
  • rasp van een kleine citroen

Vulling

  • 3-4 el lemon curd

Italiaans schuim

  • 100 gram eiwit (3-4 eiwitten)
  • 40 gram poedersuiker
  • 160 gram fijne kristalsuiker
  • 40 gram water

Decoratie

  • witte, roze en zwarte fondant
  • 2 cocktailprikkers

Instructies

Cake

  • Klop boter en suiker luchtig. Voeg de eieren een voor een toe en mix tot deze zijn opgenomen.
  • Voeg zelfrijzend bakmeel, zout en citroenrasp toe en mix tot deze droge ingrediënten zijn opgenomen.
  • Stort het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm.
  • Bak de citroencake in 25-30 minuten op 160°C tot hij gaar en goudbruin is.
  • Laat de cake even afkoelen in de vorm voordat je hem op een rooster stort om volledig af te laten koelen.

Italiaans schuim

  • Klop het eiwit met de poedersuiker tot je er stijve pieken van kunt trekken.
  • In een pannetje verhit je de kristalsuiker met water tot het 121 °C is.
  • Zet de mixer aan en giet de suikersiroop bij de de eiwitten. Klop nog een paar minuten door tot de meringue grotendeels is afgekoeld (lauw is prima).

Afwerken en decoreren

  • Snijd de cake horizontaal door en vul met de lemon curd. Smeer de taart rondom en bovenop af met een laagje meringue. Teken met een prikkertje het gezicht van het lammetje af, iets groter dan dat je het uiteindelijk wilt hebben.
  • Vul een spuitzak met gekartelde spuitmond met de meringue. Spuit de taart vol met kleine toefjes. Laat het gezichtje vrij en zorg dat je het afgetekende randje niet meer ziet.
  • Van fondant maken we de decoraties. De oren maak je door een langwerpig ovaal van wit fondant te maken. Leg hier een iets kleiner ovaal van roze rondant op en druk aan. Halveer deze ovaal en druk de rechte zijde (waar je net hebt gesneden) samen zodat er een oor ontstaan. Prik een cocktailprikker in het oor zodat je ze daarmee op de taart kunt bevestigen.
  • Het gezichtje is ook niet moeilijk. Maak een neusje van een klein hartvormig stukje roze fondant. Voor het snuitje gebruik je wat zwarte fondant wat je tot een heel dun rolletje vormt.
  • Voor de ogen rol je ook zwarte fondant tot een rolletje, maar dit mag iets dikker zijn dan het snuitje. Leg al deze decoraties voor het gezicht voorzichtig op de taart. Op de foto kun je de vormen goed bekijken.
Tips
Met de meringue die je overhoudt kun je prima schuimpjes bakken (1,5-2 uur op 100°C).
Bewaren
Afgedekt 2-3 dagen houdbaar in de koelkast.