Ben je dol op chocolade fudge en op Kitkat? Dan is dit recept echt een winnaar voor jou, want deze Kitkat chocolade fudge is ontzettend lekker!
Porties: 40blokjes fudge
Ingrediënten
1blikje gecondenseerde melk(397 gram)
340grammelkchocolade
1tlvanille extract
2zakkenkleine kitkat's (28 stuks totaal)
Instructies
Bekleed als eerst een kleine ovenschaal van ongeveer 20×20 centimeter met bakpapier. Haal ook alvast de papiertjes van de kitkatjes eraf en breek alle setjes doormidden. Beleg de ovenschaal met een laag kitkatjes. De rest hak je in stukjes en zet je even opzij.
Doe de gecondenseerde melk, chocolade en vanille extract in een pannetje. Zet deze op een laag vuur en blijf roeren tot de chocolade helemaal is gesmolten.
Giet de chocolademassa op de kitkatjes in de ovenschaal en verdeel de overige stukjes Kitkat er overheen.
Laat de fudge zo’n 3 uur afkoelen en stollen, dat kan ook (afgedekt) in de koelkast. Daarna kun je de fudge in blokjes snijden.
Tips
Je kunt in plaats van melkchocolade ook prima pure chocolade gebruiken, dan wordt de fudge iets minder zoet.Voor de foto heb ik ongeveer 20 grotere stukken van de fudge gesneden, maar je kunt ook veel kleinere stukjes snijden (wel 40 - 60 stuks).
Bewaren
De kitkat chocolade fudge bewaar je afgesloten in de koelkast, dan blijft het ongeveer een week goed. Snijd de fudge het liefst pas op het laatste moment, anders worden de kitkatjes taai.