Ga terug
+ rotsjes
pindarotsjes
Opslaan Recept afdrukken
4.46 van 11 stemmen

Pindarotsjes

Pindarotsjes zijn niet alleen ontzettend lekker en makkelijk om te maken, maar ook heel leuk om cadeau te geven!
Porties: 20 rotsjes

Ingrediënten

  • 200 gram chocolade
  • 175 gram pinda’s

Instructies

  • Doe twee derde van de chocolade in een hittebestendige kom en smelt deze au bain-marie. Wanneer alle chocolade gesmolten is haal je de kom van het vuur en voeg je de overige chocolade toe. Blijf roeren tot alles is gesmolten.
  • Laat de chocolade afkoelen tot deze koel aanvoelt. Voeg nu de pinda's toe aan de chocolade en roer goed door.
  • Schep de rotsjes, oftewel kleine hoopjes, van dit mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat de chocolade uitharden op een koele plek.
Tips
Je kunt de pindarotsjes lekker zelf opeten bij een kop thee of koffie, maar je kunt ze natuurlijk ook in een mooi plastic zakje doen en als cadeautje weggeven.
Bewaren
In een afgesloten trommel op een droge en koele plek minimaal twee weken houdbaar.