Ga terug
+ stuks
Bacon-kaas cruffin
Opslaan Recept afdrukken
Nog geen beoordeling

Bacon-kaas cruffins

Een cruffin is een croissant die afgebakken is in een muffinvorm. Deze variant met bacon en kaas is onweerstaanbaar lekker!
Porties: 8 stuks

Ingrediënten

  • croissantdeeg XL
  • 150 gram bacon
  • 200 gram geraspte kaas
  • 1 el melk

Instructies

  • Haal het croissantdeeg uit de verpakking. Als het goed is kun je 6 croissants uit dit deeg halen, maar je laat ze in paartjes van twee verbonden, snijd ze dus via de snijlijnen in drie rechthoeken. Plak ze vervolgens in de breedte tegen elkaar aan en druk alle snijlijnen stevig dicht zodat het één grote lap deeg is.
  • Bekleed de lap deeg evenredig met alle plakjes bacon en vervolgens strooi je de geraspte kaas eroverheen. Rol de lap in de breedte op (niet te strak) en snijd in 8 kleinere rolletjes.
  • Vet een muffinbakvorm in en plaats in elke muffinvorm een rolletje deeg met bacon en kaas. Strijk af met een beetje melk en bak in 16 – 18 minuten goudbruin op 200 °C.
Tips
Je kunt ook kleine rolletjes maken en deze in een mini muffinbakvorm afbakken. Dan heb je een lekker borrelhapje!
Bewaren
Direct uit de oven zijn deze bacon-kaas cruffins het lekkerst. Bewaar niet langer dan 1-2 dagen afgedekt in de koelkast en warm voor serveren weer op (een paar minuten op 200 graden). Je kunt de cruffins ook prima luchtdicht invriezen, tot drie maanden.