Op zoek naar een lekker en snel project voor in de keuken? Probeer deze versierde chocolade stroopwafels dan vooral uit en gebruik alle toppings die je lekker vindt.
Voor 12 grote en 12 kleine stroopwafels
Ingrediƫnten
200gram chocolade (melk, wit of puur)
12grote stroopwafels
12kleine stroopwafels
Toppings naar keuze (bijvoorbeeld: hazelnoot, karamelblokjes en smarties)
Instructies
Smelt 2/3 van de chocolade au Bain-marie. Wanneer dit gesmolten is haal je de kom van de pan en voeg je de rest van de chocolade toe. Roer regelmatig door tot ook dit gesmolten is.
Zorg dat je kom voor de chocolade niet te groot is, je wilt er eigenlijk net een grote stroopwafel als 'lepel' doorheen kunnen halen. Je begint met het dippen van de grote stroopwafels.
Dip de stroopwafel schuin in de chocolade, het is voldoende om maar 1 kant in de chocolade te dippen namelijk. Als de hoeveelheid chocolade minder wordt, kun je de stroopwafel gebruiken om de chocolade naar de zijkant van het kommetje 'scheppen' zodat je toch nog de helft van de stroopwafel in de chocolade kunt dippen.
Leg de gedipte stroopwafel op een vel bakpapier en strooi er gelijk toppings naar keuze overheen.
Laat de chocolade stollen, daarna kun je gelijk genieten van jouw versierde stroopwafels met chocolade!
Tips
Gebruik vooral toppings die jij lekker vindt, alles is mogelijk!