Ga terug
+ -14 personen
ZANDTAART MET FRUIT EN BANKETBAKKERSROOM
Opslaan Recept afdrukken
4.77 van 13 stemmen

Zandtaart met fruit en banketbakkersroom

Deze zandtaart met fruit en banketbakkersroom is een perfect frisse en zomerse taart. Ik koos voor een regenboog aan verschillende soorten fruit.
Porties: 12 -14 personen
Voor een 25 cm taartvorm

Ingrediënten

  • 1 bodem voor zandtaartdeeg (volgens recept)
  • 1 portie banketbakkersroom (volgens recept)
  • 100 gram witte chocolade
  • 3 perziken in partjes
  • 10-14 aardbeien gehalveerd
  • 1 kiwi in plakjes
  • 10 bramen
  • 8 blauwe bessen
  • 1 framboos

Instructies

  • Bereid de taart voor door zowel de taartbodem als de banketbakkersroom vooraf te maken. Volg hiervoor de individuele recepten.
  • De taartbodem bak je 20 minuten met een blindbakvulling op 180 °C (boven- en onderwarmte). Verwijder daarna de vulling + bakpapier en zet de taart opnieuw in de oven, bak hem nu nog 10 minuten, ook op 180 °C (boven- en onderwarmte).
  • Als de taartbodem is afgekoeld, smelt je de chocolade au bain-Marie. Giet de chocolade op de bodem van de taart en gebruik een spatel of bakkwastje om de taartbodem ermee in te smeren. Vergeet de randen niet. Deze coating van chocolade zorgt ervoor dat het vocht van de banketbakkersroom niet in de bodem trekt en lekker bros blijft.
  • Wanneer de chocolade is gestold, roer je de banketbakkersroom los. Verdeel de room over de bodem.
  • Versier de taart met het fruit. Begin aan de buitenrand met de partjes perzik, gevolgd door de aardbeien, kiwi, bramen, blauwe bessen en de framboos. Zorg dat de partjes en plakjes elkaar overlappen zodat er een mooie waaier aan fruit ontstaat.
Tips
Je kunt deze taart maken met zoveel soorten fruit als je zelf wilt, in de hoeveelheden die je zelf wilt.
Bewaren
Afgedekt in de koelkast 3-4 dagen houdbaar.