Deze zandtaart met fruit en banketbakkersroom is een perfect frisse en zomerse taart. Ik koos voor een regenboog aan verschillende soorten fruit.
Porties: 12-14 personen
Voor een 25 cm taartvorm
Ingrediënten
1bodem voor zandtaartdeeg(volgens recept)
1portiebanketbakkersroom(volgens recept)
100gramwitte chocolade
3perzikenin partjes
10-14aardbeiengehalveerd
1kiwiin plakjes
10bramen
8blauwe bessen
1framboos
Instructies
Bereid de taart voor door zowel de taartbodem als de banketbakkersroom vooraf te maken. Volg hiervoor de individuele recepten.
De taartbodem bak je 20 minuten met een blindbakvulling op 180 °C (boven- en onderwarmte). Verwijder daarna de vulling + bakpapier en zet de taart opnieuw in de oven, bak hem nu nog 10 minuten, ook op 180 °C (boven- en onderwarmte).
Als de taartbodem is afgekoeld, smelt je de chocolade au bain-Marie. Giet de chocolade op de bodem van de taart en gebruik een spatel of bakkwastje om de taartbodem ermee in te smeren. Vergeet de randen niet. Deze coating van chocolade zorgt ervoor dat het vocht van de banketbakkersroom niet in de bodem trekt en lekker bros blijft.
Wanneer de chocolade is gestold, roer je de banketbakkersroom los. Verdeel de room over de bodem.
Versier de taart met het fruit. Begin aan de buitenrand met de partjes perzik, gevolgd door de aardbeien, kiwi, bramen, blauwe bessen en de framboos. Zorg dat de partjes en plakjes elkaar overlappen zodat er een mooie waaier aan fruit ontstaat.
Tips
Je kunt deze taart maken met zoveel soorten fruit als je zelf wilt, in de hoeveelheden die je zelf wilt.