Verwarm de oven voor op 240 graden (boven- en onderwarmte). Was de aardappelen goed en snijd er frietjes van 1 cm breed van. Meng ze in een kom met een scheutje olijfolie, peper en zout. Verspreid de frieten over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 30-40 minuten in de oven. Halverwege schep je ze nog even om.
Meng in een kom de helft van de zure room met paprikapoeder en mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de kipfilethaasjes in gelijke stukken van ongeveer 3 cm en meng ze met het zure roomsausje. Laat even marineren.
Maak ondertussen de salade. Snijd de tomaten in partjes en hak de bieslook fijn. Halveer de komkommer in de lengte en snijd in plakjes. Meng tomaat, bieslook en komkommer met de rest van de zure room. Voeg nog 1 el olijfolie toe en 2 tl witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.
Controleer de ovenfriet en schep om.
Tijd om de kipstukjes te paneren. Verdeel de panko met peper en zout over een diep bord. Wentel de kipfilethaasjes door de panko, tot ze volledig bedekt zijn met een laagje van dit paneermeel.
Leg vast een bord met keukenpapier klaar om de kip straks te laten uitlekken. Neem een koekenpan en verhit hier 150 ml zonnebloemolie in. Zet de pan op middelhoog vuur. Als de olie goed heet is bak je de kipstukjes 2-3 minuten per kant. Het is klaar als de kipnuggets mooi goudbruin zijn.
Serveer de zelfgemaakte kipnuggets met de ovenfriet, salade en sweet chili saus.