Een klassieker: de aardbeien kwarktaart. Een taart die makkelijk te maken is en waar bovendien helemaal geen oven voor nodig is, een heerlijk zomers recept dus.
Porties: 8- 10 personen
voor een springvorm van 20 cm
Ingrediënten
150grambiscuitjesdigestive koekjes bijvoorbeeld
80gramongezouten roomboter
Ongeveer 10 aardbeien voor de rand
6blaadjes gelatine
500gramkwark
250mlslagroom
2tlvanille-extract
2-4elsuikernaar smaak
100mlmelk
300gramaardbeienvoor de kwarklaag
Extra aardbeien ter decoratie
Benodigdheden
springvorm 20 cm
Instructies
Maal de biscuitjes fijn in een keukenmachine. Smelt de boter in een steelpannetje en voeg de kruimels hier aan toe. Roer goed door en stort in een ingevette en met bakpapier beklede springvorm. Verdeel het kruimelmengsel over de bodem en druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet de bodem even in de koelkast.
Halveer ongeveer 10 aardbeien van gelijke grootte en zet deze langs de (met bakpapier beklede) rand in de bakvorm. Zorg dat ze goed tegen de rand zijn geplakt zodat er straks geen kwark tussen de aardbei en de rand komt.
Leg de gelatineblaadjes in een schaaltje met koud water en laat ze minstens 10 minuten weken. Doe de kwark in een kom. Klop in een tweede kom de slagroom met de vanille-extract en suiker stijf.
Verwarm de melk op laag vuur. Knijp de gelatineblaadjes uit en laat al roerende oplossen in de melk. Haal van het vuur. Laat het mengsel iets afkoelen tot het minder heet is.
Maal ondertussen de aardbeien voor de kwarklaag fijn. Voeg de aardbeienpuree samen met het gelatine mengsel al roerende toe aan de kwark.
Spatel de slagroom door de aardbeienkwark. Giet het kwarkmengsel over de bodem spreid gelijkmatig uit.
Laat de taart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
Wanneer je de taart gaat serveren decoreer je de aardbeien kwarktaart met extra aardbeien.