Perzikbroodjes met ijs en kaneel
Een frisse variant op de snelle cinnamon rolls, perfect voor de zomermaanden!
Porties: 12 kleine rolls
- 1 blik croissantdeeg
- 2 perziken
- 6 bolletjes vanille-ijs
- kaneelsuiker
Rol het deeg uit en knijp de verticale en diagonale perforatieranden dicht. Je hebt nu een lang, rechthoekig stuk deeg. Halveer dit zodat je twee kortere rechthoeken hebt.
Snijd 1 perzik in dunne plakjes en leg deze plakjes op het deeg. Rol de stukken deeg op en snijd iedere rol in 6 plakjes. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de broodjes in 15 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte)
Ondertussen snijd je de tweede perzik in blokjes. Haal het ijs ook vast uit de vriezer zodat je het straks makkelijker kunt scheppen.
Eenmaal uit de oven serveer je de perzik swirls met een bolletje ijs en wat blokjes perzik. Vergeet niet om er wat kaneelsuiker over te strooien, dat maakt het extra lekker!