Met slechts een handvol ingrediënten maak je zelf snel en eenvoudig deze frisse roomkaasbroodjes met blauwe bessen en lemon curd.
Porties: 10stuks
Ingrediënten
1blik croissantdeeg XL
120gramroomkaas
25gramfijne kristalsuiker
2tlcitroenrasp
1tlcitroensap
paar eetlepels lemon curd
hand blauwe bessen
Instructies
Rol het deeg uit op je werkblad en druk alle naden stevig dicht. Halveer het deeg (over de korte kant) zodat je twee rechthoeken hebt. Elke rechthoek snijd je over de lengte in 5 repen.
Pak een reep deeg en draai er een wokkel van. Maak van die wokkel een spiraal door een uiteinde om het begin heen te draaien.
Leg dit rondje deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en druk dit met je vingers in het midden plat. Je zit dat er automatisch een soort bakje wordt gevormd. Doe dit met alle repen deeg en leg ze met voldoende tussenruimte op een met bakpapier beklede bakplaat.
Maak de vulling door de roomkaas, suiker, citroenrasp en -sap door elkaar te roeren.
Verdeel het roomkaas mengsel over de ‘bakjes’. Schep er een kleine theelepel lemon curd bij en verdeel er ook wat blauwe bessen over.
Bak de roomkaasbroodjes in 15-17 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) tot ze gaar en goudbruin zijn.
Tips
Gebruik niet teveel vulling voor de broodjes, het deeg rijst in de oven en anders kan de vulling eruit stromen.