Ga terug
+ stuks
Opslaan Recept afdrukken
4.50 van 8 stemmen

Kokosbollen met witte chocolade

Porties: 20 stuks

Ingrediënten

  • 4 eiwitten (M)
  • 175 gram fijne kristalsuiker
  • 200 gram kokosrasp
  • 200 gram witte chocolate chips
  • 50 gram witte chocolade ter decoratie

Instructies

  • Klop de eiwitten met suiker stijf. Als je stevige pieken kunt trekken van het mengsel is het goed.
  • Voeg kokosrasp toe en mix op een lage snelheid door de meringue.
  • Voeg de chocolate chips toe en spatel deze rustig door het mengsel tot ze gelijkmatig zijn verdeeld.
  • Gebruik een ijslepel om de kokosbollen op een met bakpapier beklede bakplaat te scheppen. Zorg voor voldoende tussenruimte, ze zakken in de oven nog een beetje in.
  • Bak de kokosbollen in 18-20 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte). Laat daarna volledig afkoelen.
  • Smelt de witte chocolade au bain-marie. Doe de gesmolten chocolade in een spuitzak en knip er een klein puntje vanaf. Drizzle de chocolade over de kokosbollen heen. Laat de chocolade uitharden.
Tips
Je kunt in dit recept ook melk- of pure chocolade gebruiken.
Bewaren
In een afgesloten trommel buiten de koelkast een week houdbaar.