Met Valentijn in aantocht maakte ik deze heerlijke kleine chocolate chip cookies. Ik gebruikte witte chocolade en decoreerde de koekjes met sprinkles. Liefde gaat door de maag nietwaar?
Porties: 25stuks
Ingrediënten
100gramongezouten roomboter
150gramlichtbruine basterdsuiker
1ei(M)
1tlvanille-extract
200grambloem
snuf zout
1tlbaking soda
150gramwitte chocolate chips(of hak een reep in stukjes)
Valentijn sprinkles
Instructies
Mix boter en suiker romig.
Voeg het ei en vanille-extract toe en mix tot dit is opgenomen.
Bloem, zout en baking soda kun je tegelijk in de kom doen, kneed tot een stevig koekdeeg. Als laatst mix of kneed je de stukjes chocolade door het deeg heen.
Laat het deeg minimaal een uur rusten in de koelkast.
Draai kleine balletjes van het deeg en rol of dip deze door sprinkles naar keuze. Musketzaad is ideaal om doorheen te rollen. Bij grotere sprinkles zou ik slechts 1 kant van het deeg erin dippen.
Leg de koekjes met voldoende tussenruimte op de bakplaat. Je zult waarschijnlijk 2-3 bakplaten nodig hebben.
Bak de koekjes in 10-12 minuten op 170 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Tips
De koekjes zijn nog zacht als ze uit de oven komen. Tijdens het afkoelen worden ze steviger, al horen deze koekjes nog wel een beetje ‘chewy’ te zijn.