Een eenvoudig recept met een spectaculair resultaat. Deze feestelijke sterrenkoekjes zijn perfect voor de kerstdagen.
voor 35-40 koekjes
Ingrediënten
150gramwitte basterdsuiker
50gramvanillesuiker
200gramongezouten roomboter
1ei(M)
350grambloem
50gramcacaopoeder
Topping
150gramwitte chocolade
150gramhazelnotenfijngehakt
Instructies
Klop boter, suiker en vanillesuiker romig. Voeg het eitje toe en mix tot deze helemaal is opgenomen. Voeg bloem en cacaopoeder toe aan het mengsel en meng tot een stevig koekjesdeeg.
Laat het deeg minimaal een uur rusten in de koelkast. Verpak het deeg in folie en laat minimaal een uur rusten in de koelkast.
Na het koelen rol je het deeg uit tot 5 mm dikte op een bebloemd oppervlak. Steek of snijd (verschillende) kerststerren uit en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de koekjes in 10-12 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte). Laat de koekjes helemaal afkoelen voordat je ze decoreert.
Smelt twee derde van de chocolade au bain marie. Haal daarna de kom van het vuur en voeg de rest van de chocolade toe, blijf roeren tot alle chocolade is gesmolten.
Doe de gesmolten chocolade in een spuitzak, knip het puntje eraf en drizzle de chocolade over de koekjes heen. Strooi er ook gelijk wat stukjes hazelnoot overheen zodat die aan de chocolade vast blijven zitten.
Laat de chocolade helemaal uitharden.
Tips
In plaats van hazelnoten kun je ook andere soorten noten gebruiken. Koekjes zonder noten maken? Gebruik dan sprinkles!
Bewaren
In een afgesloten trommel minimaal 2 weken houdbaar.