Ga terug
+ stuks
GEVULD SPECULAAS CHOCOLATE CHIP KOEKEN maken
Opslaan Recept afdrukken
4.75 van 8 stemmen

Gevuld speculaas chocolate chip koeken

De perfecte koek voor pakjesavond: de gevuld speculaas chocolate chip koeken! Om je vingers bij af te likken zo lekker.
Porties: 12 stuks

Ingrediënten

  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 120 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 30 gram fijne kristalsuiker
  • 1 ei (M)
  • 1 tl vanille-extract
  • 220 gram bloem
  • snuf zout
  • 1 tl baking soda
  • 2 tl speculaaskruiden
  • 80 gram chocolate chips melk of puur
  • 50 gram stukjes speculaas
  • 360 gram amandelspijs
  • 1 ei (M)
  • extra stukjes speculaas ter decoratie

Instructies

  • Doe de boter, basterdsuiker en fijne kristalsuiker in een kom en mix tot een romig geheel. Voeg het ei en vanille-extract toe en mix tot een glad mengsel.
  • Voeg het bloem, zout, baking soda en de speculaaskruiden toe en zet de mixer uit zodra de bloem is opgenomen. Kneed de chocolate chips en stukjes speculaas door het deeg.
  • Laat het deeg minstens 2-3 uur rusten in de koelkast (maar het liefst de hele nacht), verdeel het deeg daarna in 12 gelijke stukken.
  • Kneed het ei door de amandelspijs heen en verdeel ook in 12 stukken.
  • Het makkelijkst is om elk bolletje deeg in twee stukken te verdelen en hier plakjes van te maken. Leg een stukje amandelspijs op zo'n plakje deeg en leg hier het tweede plakje deeg overheen. Knijp de naden goed dicht en draai weer een beetje tot er een balletje ontstaat.
  • Leg de balletjes deeg met voldoende tussenruimte op de bakplaat, je kunt ze eventueel iets aandrukken, maar zeker niet te veel. Duw nog wat extra stukjes speculaas in het deeg.
  • Bak in een voorverwarmde oven van 170 °C (boven- en onderwarmte) in ongeveer 14-16 minuten goudbruin. De koekjes zijn na het bakken nog een beetje zacht. Laat ze een paar minuten op de bakplaat afkoelen en verplaats ze daarna naar een rooster waar ze volledig af kunnen koelen.
Bewaren
In een trommel buiten de koelkast blijven de koeken 1-2 weken goed.