Ga terug
+ tartelettes
Mokka tartelettes
Opslaan Recept afdrukken
5 van 4 stemmen

Mokka tartelettes

Voor de echte mokka liefhebbers die aan hun bakkie koffie nog niet genoeg hebben!
Porties: 15 tartelettes
6 - 8 cm bakringen

Ingrediënten

  • tartelette bodems volgens recept
  • 30 ml espresso
  • 125 gram ongezouten roomboter
  • 40 gram poedersuiker
  • 150 gram banketbakkersroom volgens recept
  • Nougatine volgens recept
  • 15 mokkaboontjes

Instructies

  • Bak de tartelettes volgens het recept; ik gebruikte 6 cm bakringen, maar 8 cm kan ook (dan krijg je 10 taartjes). Laat de tartelette bodems volledig afkoelen voordat je verder gaat.
  • Zet een kopje espresso (dit mag ook met oploskoffie) en laat afkoelen.
  • In een kom mix je de boter en poedersuiker romig. Roer de banketbakkersroom los, voeg dit toe en klop door het mengsel. Als laatst voeg je de afgekoelde espresso toe, mix tot deze volledig is opgenomen. Je mokka crème is nu klaar! Doe het in een spuitzak met een grote, gladde spuitmond.
  • Verdeel een theelepel nougatine over elk van de tartelette bodems. Spuit een flinke toef mokka crème in elk van de tartelette bodems.
  • Decoreer de tartelettes met wat nougatine en mokkaboontjes.
Tips
Het is voor de crème ontzettend belangrijk dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn, anders raakt deze in de schift. Is je crème toch geschift? Lees hier hoe je 'm kunt redden! 
Bewaren
De bodems blijven in een afgesloten trommel zeker twee weken goed. Eenmaal gevuld bewaar je de tartelettes 2-3 dagen afgedekt in de koelkast.