Met dit kerstdessert zal iedereen blij zijn. Dit appel-karamel MonChou dessert is eenvoudig om te maken en bovendien ook prima voor te bereiden.
Porties: 4personen
Ingrediënten
125mlslagroom
50gramfijne kristalsuiker
1tlvanille-extract
100gramMonChou
8Bastognekoeken
2appels
2tlkaneel
2elsuiker
handje karamelblokjes
Instructies
Klop de slagroom met suiker stijf. In een andere kom mix je de vanille-extract en MonChou romig. Voeg de geklopte slagroom eraan toe en mix op een lage stand tot een egaal mengsel.
Verkruimel de Bastognekoeken, met de hand of een keukenmachine. De kruimels mogen nog wat grof zijn.
Verdeel de koekkruimels over de glaasjes, gevolgd door het MonChou mengsel.
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Doe deze appelblokjes samen met kaneel en 2 el suiker in een pannetje en verhit tot ze gekaramelliseerd zijn. Roer het mengsel regelmatig om.
Verdeel het appelmengsel over de glaasjes. Strooi om het af te maken nog wat karamelblokjes er overheen.