Red velvet brownie bites van HomeMade met witte chocolade
Red velvet en brownies in één? Oh jazeker! Met deze red velvet brownie bites met witte chocolade zet je een echte kerst traktatie op tafel.
Porties: 16personen
Ingrediënten
1pak HomeMade red velvet brownies
100mlwater
50gramwitte chocolate chips
100gramroomkaas
125gramslagroomongeklopt
kerst sprinkles
spuitzak en gladde spuitmond
Instructies
Vet een rvs mini muffin bakvorm in. Neem een vel bakpapier en knip hier 16 reepjes uit van ongeveer 2 cm breed en 10 cm lang, deze druk je in de muffinvormpjes. Hierdoor til je de red velvet brownie bites straks gemakkelijker uit de muffinvorm.
Neem de mix voor de red velvet brownies en doe dit in een beslagkom samen met het water. Mix in een minuut op de middelste stand tot een glad beslag, zonder klontjes. Spatel er vervolgens de chocolate chips doorheen.
Verdeel het beslag over de muffinvormpjes, vul elk vormpje tot ongeveer 2/3e, en bak in 20 minuten gaar op 160°C (boven- en onderwarmte) in het midden van de oven. Laat hierna volledig afkoelen.
Klop de roomkaas zacht in een kom. Meng de mix voor de roomkaastopping en de slagroom er doorheen en mix in een aantal minuten op middelhoge stand tot een glad en luchtig mengsel.
Neem een spuitzak met een ronde spuitmond en vul deze met het roomkaasmengsel. Spuit mooie toefjes op de afgekoelde red velvet brownie bites en versier ze met de kerst sprinkles.
Tips
Ben je geen fan van witte chocolade? Pure chocolate chips smaken ook erg lekker bij deze red velvet brownies bites.
Bewaren
Bewaar de bites in een afgesloten doos in de koelkast.