Deze kleine souvlaki spiesjes met tzatziki zijn perfect voor bij de borrel en je maakt ze met dit recept heel eenvoudig zelf.
Porties: 14stuks
Ingrediënten
Souvlaki
300gramkipblokjes
100gramFAGE Total 5%
1teen knoflookgeperst
1elcitroensap
1eldillefijngesneden
Peper en zout
Tzatziki
Halve komkommer
300gramFAGE Total 5%
2tenen knoflookgeperst
1eldillefijngesneden
Peper en zout
Instructies
Voor de souvlaki doe je alle ingrediënten in een kom, meng goed door elkaar en zet minimaal een uur in de koelkast.
Maak ondertussen de tzatziki. Halveer het stuk komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Rasp de komkommer.
Doe komkommerrasp, FAGE Total 5%, knoflook, dille, peper en zout in een schaaltje en roer goed door elkaar. Dek af en zet in de koelkast tot je het nodig hebt.
Haal de gemarineerde kipblokjes uit de koelkast en rijg deze blokjes op kleine houten spiesjes. Ik kon met deze hoeveelheid 14 kleine spiesjes maken.
Verhit wat boter in een pan en bak de spiesjes gaar en goudbruin.
Serveer de spiesjes met de zelfgemaakte tzatziki en stukjes pitabrood.
Bewaren
De tzatziki kun je afgedekt in de koelkast 3-4 dagen bewaren. De souvlaki is het lekkerst om gelijk te serveren, maar is ook 1-2 dagen in de koelkast te bewaren.