Ga terug
+ stuks
Opslaan Recept afdrukken
5 van 1 stem

SOUVLAKI SPIESJES MET TZATZIKI

Deze kleine souvlaki spiesjes met tzatziki zijn perfect voor bij de borrel en je maakt ze met dit recept heel eenvoudig zelf.
Porties: 14 stuks

Ingrediënten

Souvlaki

  • 300 gram kipblokjes
  • 100 gram FAGE Total 5%
  • 1 teen knoflook geperst
  • 1 el citroensap
  • 1 el dille fijngesneden
  • Peper en zout

Tzatziki

  • Halve komkommer
  • 300 gram FAGE Total 5%
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 1 el dille fijngesneden
  • Peper en zout

Instructies

  • Voor de souvlaki doe je alle ingrediënten in een kom, meng goed door elkaar en zet minimaal een uur in de koelkast.
  • Maak ondertussen de tzatziki. Halveer het stuk komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Rasp de komkommer.
  • Doe komkommerrasp, FAGE Total 5%, knoflook, dille, peper en zout in een schaaltje en roer goed door elkaar. Dek af en zet in de koelkast tot je het nodig hebt.
  • Haal de gemarineerde kipblokjes uit de koelkast en rijg deze blokjes op kleine houten spiesjes. Ik kon met deze hoeveelheid 14 kleine spiesjes maken.
  • Verhit wat boter in een pan en bak de spiesjes gaar en goudbruin.
  • Serveer de spiesjes met de zelfgemaakte tzatziki en stukjes pitabrood.
Bewaren
De tzatziki kun je afgedekt in de koelkast 3-4 dagen bewaren. De souvlaki is het lekkerst om gelijk te serveren, maar is ook 1-2 dagen in de koelkast te bewaren.