Dankzij de mooie vouwtechniek zijn deze appel-pecan empanada's hele feestelijke bladerdeeg hapjes.
Porties: 10empanada's
Ingrediënten
10vierkante plakjes bladerdeeguit het vriesvak
1appelklein-middelgroot
1-2elsuiker
50grampecannotengrof gehakt
kaneel
1ei (S)losgeklopt
eventueel: rozijnengeweld
Instructies
Laat de bladerdeegplakjes ontdooien.
Schil de appel en snij deze in kleine blokjes. Doe de stukjes appel in een kom en voeg de suiker, de grof gehakte pecannoten en kaneel naar smaak toe. Hussel door elkaar.
Leg een plakje bladerdeeg op je werkblad. Snijd aan de rechterzijkant in het midden in (tot bijna in het midden) en doe hetzelfde aan de onderkant. Schep een lepel van het appelmengsel linksboven op de plak bladerdeeg. Vouw de hoek rechtsonder er overheen. Dit zou makkelijk moeten gaan omdat je deze hebt ingesneden. Zie de foto boven het recept ter verduidelijking.
Linksonder en rechtsboven blijven twee kleine vierkantjes over. Snijd hier bij elk vierkant 6 reepjes van die nog aan de plak vast blijven zitten. Vouw deze om en om over de appelvulling heen en je prachtig gevouwen empanada is klaar om de oven in te gaan.
Leg alle gevouwen appel-pecan empanada's op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met het losgeklopte ei. Bak af in 15-18 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).
Tips
Als je het lekker vindt kun je ook 50 gram gewelde rozijnen toevoegen aan het appelmengsel.
Bewaren
Lees hier alles over het bewaren, invriezen en opwarmen van bladerdeeg hapjes.