Ga terug
–+ personen
Chocoladeschotsen met amandel en aardbei
Opslaan Recept afdrukken
4.50 van 2 stemmen

Chocoladeschotsen met amandel en aardbei

Deze chocoladeschotsen zijn het ultieme cadeau voor jouw Valentijn, of je houdt ze gewoon lekker zelf.
Porties: 10 personen

Ingrediënten

  • 300 gram pure chocolade in stukjes of chocolate chips
  • 100 gram amandelen grof gehakt
  • 100 gram kleine toffee blokjes
  • een handje gevriesdroogde aardbeien
  • sprinkles ter decoratie

Instructies

  • Smelt 2/3 van de chocolade, in dit geval 200 gram, au bain-marie. Zodra alle chocolade is gesmolten haal je de kom van de pan af en voeg je de overige chocolade toe. Blijf roeren tot alle chocolade gesmolten is.
  • Laat de chocolade afkoelen. Het is belangrijk dat de chocolade de juiste temperatuur heeft voordat je het gaat verwerken voor de schotsen. Hoe je dat precies doet en waarom lees je in dit artikel over chocolade tempereren zonder thermometer.
  • Leg een vel bakpapier klaar op een snijplank (dan kun je het straks makkelijker verplaatsen). Zodra de chocolade getempereerd is meng je 3/4e deel van de amandelen en gevriesdroogde aardbeien door de chocolade.
  • Stort de chocolade op het bakpapier en decoreer met de overgebleven amandelen, gevriesdroogde aardbeien en sprinkles.
Tips
Gevriesdroogde aardbeien vind je tegenwoordig in veel supermarkten in het ontbijtschap (bij de toppings voor je ontbijt bowl).
Bewaren
In een afgesloten trommel op een donkere en koele plek. De schotsen kun je enkele weken bewaren afhankelijk van de gebruikte chocolade en toppings. Houd 2-3 weken als max aan, dan zit je altijd goed.