Suikerkoekjes zijn de perfecte basis als je koekjes wilt maken die hun vorm behouden in de oven. Deze citroen suikerkoekjes zijn lekker fris van smaak.
Porties: 30stuks
Ingrediënten
150gramwitte basterdsuiker
50gramvanillesuiker
200gramongezouten roomboter
1eiM
400grambloem
Rasp van 2 citroenen
Instructies
Mix de basterdsuiker, vanillesuiker en boter romig. Voeg dan het ei toe en mix tot deze helemaal is opgenomen.
Voeg bloem en citroenrasp toe en kneed tot een stevig deeg. Verpak het deeg in folie en leg het minimaal een uur in de koelkast.
Het deeg rol je uit tot een dikte van ongeveer 0,5 centimeter op een met bloem bestoven werkblad. Gebruik niet te veel bloem, omdat het recept al veel bloem bevat gaan de koekjes anders te ‘bloemerig’ smaken.
Leg de koekjes op een bakplaat en bak ze ongeveer 10-12 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte). Kleine koekjes bak je iets korter. Als de randjes van de koekjes goudbruin beginnen te kleuren kun je ze uit de oven halen. De koekjes zijn nog wat zacht als ze uit de oven komen, laat ze dus iets afkoelen voordat je ze op een rooster legt.
Zo heb je de perfecte basis om te gaan decoreren, maar ook ongedecoreerd zijn deze koekjes erg lekker.
Tips
Hoe langer je het deeg laat koelen, hoe beter de smaak in het deeg trekt. Je kunt het deeg een week in de koelkast bewaren.
Bewaren
In een trommel minimaal 2 weken houdbaar (buiten de koelkast).