Ga terug
+ personen
Opslaan Recept afdrukken
5 van 2 stemmen

Koffie-granola yoghurtcake

Als koffieliefhebber wil je deze koffiecake absoluut proberen. Maar ook bij theeleuten valt de koffie-granola yoghurtcake in de smaak.
Porties: 10 personen
Voor een ronde 20 cm vorm

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 2 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 2-3 tl oploskoffie voeg toe naar smaak
  • 180 gram yoghurt mager of vol
  • 3 eieren M
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 100 gram granola smaak naar keuze

Instructies

  • Neem een beslagkom en voeg hierin bloem, suiker, bakpoeder, zout en oploskoffie samen. Gebruik een garde om door elkaar te mixen.
  • In een andere kom doe je yoghurt, eieren en zonnebloemolie. Gebruik ook nu een garde en klop door elkaar.
  • Giet het yoghurtmengsel bij de kom met droge ingrediënten. Spatel door elkaar tot een beslag waarvan het prima is als er nog wat klontjes inzitten.
  • Stort het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm en spreid gelijkmatig uit.
  • Verdeel de granola over de taart heen.
  • Bak de yoghurtcake in 45-50 minuten op 175 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin (zie de tip om een donkere bovenkant te voorkomen).

Tips

  • Dek de cake na ongeveer 40 minuten bakken af met aluminiumfolie zodat de bovenkant van de cake niet te donker wordt.
  • Om te voorkomen dat de granola los bovenop de cake ligt na het bakken, kun je deze iets in het beslag duwen voordat de cake de oven ingaat.
Bewaren
Goed verpakt en buiten de koelkast is de yoghurtcake 4-5 dagen houdbaar.