Een lekkere en smeuïge chocolate chip cookie met in het midden een Oreo. Een overheerlijke verrassing!
Porties: 12stuks
Ingrediënten
100gramongezouten roomboter
120gramlichtbruine basterdsuiker
30gramfijne kristalsuiker
1ei(M)
1tlvanille-extract
220grambloem
snufzout
1tlbaking soda
50 gramwitte chocolate chips
50grampure chocolate chips
12Oreo's
extra chocolate chips ter decoratie
extra stukjes Oreo ter decoratie
Instructies
Doe boter, basterdsuiker en fijne kristalsuiker in een kom en mix tot een romig geheel. Voeg het ei en vanille-extract toe en mix tot een glad mengsel.
Voeg het bloem, zout en baking soda toe en zet de mixer uit zodra bloem is opgenomen. Kneed de chocolate chips gelijkmatig door het deeg.
Laat het deeg verpakt in keukenfolie minstens 2-3 uur rusten in de koelkast (maar het liefst de hele nacht), verdeel het deeg daarna in 12 gelijke stukken.
Het makkelijkst is om elk bolletje deeg in twee stukken te verdelen en hier plakjes van te maken. Op zo'n plakje deeg plaats je in het midden een Oreo, leg hier het tweede plakje deeg overheen. Knijp de randen goed dicht en 'draai' voorzichtig met je handen tot er weer een balletje ontstaat. Dit balletje zal niet helemaal rond worden door de Oreo die erin zit.
Leg de balletjes deeg met voldoende tussenruimte op de bakplaat, deze koeken lopen door de vulling namelijk meer uit in de oven dan andere koeken. Duw nog wat extra chocolate chips en stukjes Oreo in het deeg.
Bak in een voorverwarmde oven van 170 °C (boven- en onderwarmte) in ongeveer 14-16 minuten goudbruin. De koekjes zijn na het bakken nog een beetje zacht. Laat ze een paar minuten op de bakplaat afkoelen en verplaats ze daarna naar een rooster waar ze volledig af kunnen koelen.
Tips
Liever geen hele Oreo in de koek? Je kunt Oreo's ook in stukken hakken en door het deeg kneden. Maak balletjes van dit deeg en bak op dezelfde wijze af.
Bewaren
In een trommel buiten de koelkast blijven de koeken 1-2 weken goed.