Een friszoete traktatie voor op een babyshower of bij de geboorte van een kind: geboorte citroencake met muisjes.
Porties: 12personen
voor een vierkante bakvorm van 20 x 20 cm
Ingrediënten
180grambloem
100gramfijne kristalsuiker
2tlbakpoeder
snufzout
150mlyoghurt
3eieren(M)
1tlvanille-extract
100mlzonnebloemolie
1citroenrasp en sap
Voor de topping
125mlslagroom
2elvanillesuiker
250grammascarpone
0,5citroenrasp en sap
roze of blauwe muisjes
Benodigdheden
Vierkante bakvorm 20 x 20 cm
spuitzak
spuitmondje
Instructies
Bekleed de bakvorm of ovenschaal met bakpapier.
In een kom doe je bloem, suiker, bakpoeder en zout. Roer door elkaar.
In een tweede kom doe je yoghurt, eieren, vanille-extract, zonnebloemolie en citroensap - en rasp. Roer dit ook door elkaar.
Voeg de inhoud van beide kommen samen en spatel tot een egaal beslag. Het is niet erg als hier nog wat kleine klontjes inzitten.
Giet het beslag in de bakvorm en spreid gelijkmatig uit. Bak de cake in 30-35 minuten op 175 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Ondertussen maak je de topping: doe (ongeklopte) slagroom, vanillesuiker en mascarpone in een kom en mix op een middelhoge tot hoge stand tot je een stevige room hebt. Mix op het laatste moment sap en rasp van de halve citroen erdoor, proef even of je het op smaak vindt en meng er anders nog wat meer door. Bewaar de room in de koelkast tot je deze nodig hebt.
Wanneer de cake is afgekoeld vul je een spuitzak (met spuitmondje) met de room. Decoreer de cake naar wens met de room en snijd deze daarna in 12 tot 16 blokjes. Maak af met wat gekleurde muisjes en serveer direct!
Tips
De muisjes verliezen hun kleur zodra ze langer in aanraking zijn met de room, strooi deze er dus pas vlak voor het serveren overheen.
Bewaren
3 dagen houdbaar in een afgesloten verpakking in de koelkast.