Met slechts 5 ingrediënten zet jij deze pesto-roomkaas spiralen op tafel. Ideaal voor bij de borrel of als lekker tussendoortje.
Porties: 25stuks
Ingrediënten
1rolvers bladerdeeg
100gramroomkaas
25grampesto
1eiom te bestrijken
Ter decoratie: gedroogde basilicum
Instructies
Rol de rol bladerdeeg uit. In een kom roer je de roomkaas en pesto goed door elkaar.
Smeer het vel bladerdeeg in met de pesto roomkaas. Verdeel gelijkmatig.
Rol het vel bladerdeeg vanaf de lange zijde op. Dit hoef je niet strak te doen, het bladerdeeg rijst nog in de oven en daar heeft het wel ruimte voor nodig.
Met een scherp mes snijd je de rol bladerdeeg in plakjes. Leg alle spiralen op een met bakpapier beklede bakplaat.
Tijdens het snijden en verplaatsen is de kans groot dat jouw spiralen op dit moment niet meer mooi rond zijn. Vorm ze daarom met de hand nog wat bij, als je zacht drukt op de spiralen krijgen ze al snel hun vorm terug.
Kluts het ei in een schaaltje en smeer de randen van de bladerdeegspiralen hiermee in.
Bak de bladerdeeghapjes in ongeveer 15 minuten op 220 °C of tot ze gaar en goudbruin zijn.
Bewaren
Buiten de koelkast in een afgesloten verpakking blijven deze bladerdeeg spiralen ongeveer 3-4 dagen goed.