Knapperige bounty tartelettes met een romige kokosvulling een een laag chocolade ganache.
Porties: 8tartelettes
Ingrediënten
Tartelettes
1recepttartelette bodems
100gramgeraspte kokos
1blik volvette kokosmelk400 ml
16gramvanillesuiker
Chocolade ganache
75grammelkchocolade in stukjes gehakt
50grampure chocolade in stukjes gehakt
100mlslagroom
Geraspte kokoster decoratie
Instructies
VOORBEREIDING
Zet het blik kokosmelk een nacht in de koelkast. De dag erna zal de room zich gescheiden hebben van het kokoswater en kun je de room er met een lepel vanaf scheppen.
BEREIDING
Bodems. Maak het tartelette deeg volgens het recept. Bak het af in de rechthoekige kleine tartelette vormpjes en laat hierna volledig afkoelen voordat je verder gaat.
Vulling. Neem 200 gram kokosroom uit het blik en vul eventueel aan met een klein beetje resterend kokoswater uit het blik. Klop het in een kom tot een luchtiger geheel samen met de vanillesuiker, dit duurt ongeveer vijf minuten.
Spatel de geraspte kokos er doorheen. Verdeel dit mengel over de 8 tartelette bodems. Zorg ervoor dat deze niet tot aan de rand gevuld zijn, je wil wat ruimte overhouden voor de chocolade ganache.
Ganache. Doe de stukjes chocolade in een hittebestendige kom. De slagroom verhit je in een pannetje, zodra het aan de randen begint te borrelen giet je de slagroom bij de chocolade. Roer er met een spatel door tot alle chocolade is gesmolten.
Voel even of de ganache niet te warm meer is en verdeel vervolgens over de tartelettes. Strijk glad met een spatel of paletmes en strooi er wat geraspte kokos overheen ter decoratie. Zet de tartelettes in een afgesloten bak in de koelkast, hier bewaar je ze en zo kan de ganache wat verder uitharden.
Bewaren
Bewaar de tartelettes maximaal twee dagen in de koelkast, maar ze zijn het lekkerst als je ze dezelfde dag nog eet.