Een heerlijke kleine chocoladecake met karamelroom bovenop. Door het kleine formaat is deze taart perfect voor een klein gezelschap van 4 personen.
Porties: 4personen
voor een ronde bakvorm van 15 cm
Ingrediënten
Cake
100gramongezouten roomboter
100gramfijne kristalsuiker
2eierenM
90gramzelfrijzend bakmeel
10gramcacaopoeder
50grampure chocolate chips
Topping
60mlslagroom
1elvanillesuiker
125grammascarpone
1-2eldulce de leche
Decoratie
Dulce de leche
Maltesers
Karamelblokjes
Benodigdheden
ronde bakvorm 15 cm
Instructies
Klop boter en suiker romig. Voeg de eieren een voor een toe, mix tot deze volledig zijn opgenomen.
Voeg dan zelfrijzend bakmeel en cacaopoeder toe, mix kort tot deze ingrediënten zijn opgenomen. Spatel als laatst de chocolate chips door het beslag heen.
Vet de bakpan in en bestruif met bloem. Stort het beslag in de vorm en verspreid gelijkmatig.
Bak de cake in 40-45 minuten op 160 °C (boven- en onderwarmte) tot hij gaar is. Laat 10-15 minuten in de vorm afkoelen voordat je de cake eruit haalt. Laat helemaal afkoelen voordat je verder gaat.
Als de cake is afgekoeld maak je de topping. Doe slagroom, vanillesuiker en mascarpone in een kom. Klop tot de room stijf is.
Roer er dan de dulce de leche doorheen. Verdeel de room over de bovenkant van de taart.
Decoreer met dulce de leche, Maltesers en karamelblokjes.
Bewaren
Zonder topping is de cake 4-5 dagen houdbaar en een goede verpakking buiten de koelkast. Met topping bewaar je de taart afgedekt in de koelkast, hier blijft hij zo'n 3 dagen goed.