Ga terug
+ personen
kleine chocoladetaart voor 4 personen
Opslaan Recept afdrukken
4.79 van 14 stemmen

4 persoons chocolade-karamel taartje

Een heerlijke kleine chocoladecake met karamelroom bovenop. Door het kleine formaat is deze taart perfect voor een klein gezelschap van 4 personen.
Porties: 4 personen
voor een ronde bakvorm van 15 cm

Ingrediënten

Cake

  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 2 eieren M
  • 90 gram zelfrijzend bakmeel
  • 10 gram cacaopoeder
  • 50 gram pure chocolate chips

Topping

  • 60 ml slagroom
  • 1 el vanillesuiker
  • 125 gram mascarpone
  • 1-2 el dulce de leche

Decoratie

  • Dulce de leche
  • Maltesers
  • Karamelblokjes

Benodigdheden

  • ronde bakvorm 15 cm

Instructies

  • Klop boter en suiker romig. Voeg de eieren een voor een toe, mix tot deze volledig zijn opgenomen.
  • Voeg dan zelfrijzend bakmeel en cacaopoeder toe, mix kort tot deze ingrediënten zijn opgenomen. Spatel als laatst de chocolate chips door het beslag heen.
  • Vet de bakpan in en bestruif met bloem. Stort het beslag in de vorm en verspreid gelijkmatig.
  • Bak de cake in 40-45 minuten op 160 °C (boven- en onderwarmte) tot hij gaar is. Laat 10-15 minuten in de vorm afkoelen voordat je de cake eruit haalt. Laat helemaal afkoelen voordat je verder gaat.
  • Als de cake is afgekoeld maak je de topping. Doe slagroom, vanillesuiker en mascarpone in een kom. Klop tot de room stijf is.
  • Roer er dan de dulce de leche doorheen. Verdeel de room over de bovenkant van de taart.
  • Decoreer met dulce de leche, Maltesers en karamelblokjes.
Bewaren
Zonder topping is de cake 4-5 dagen houdbaar en een goede verpakking buiten de koelkast. Met topping bewaar je de taart afgedekt in de koelkast, hier blijft hij zo'n 3 dagen goed.