Met kleine rechthoekige mini quiche vormpjes maak je deze prachtige en ontzettend lekkere chocolade-blauwe bes tartelettes.
Porties: 6stuks
Ingrediënten
Deeg
120gramongezouten roomboter
55gramfijne kristalsuiker
Snuf zout
180grambloem
1elwater
Vulling en toping
60mlslagroom
1elvanillesuiker
125grammascarpone
1elcacaopoeder
Blauwe bessen
chocoladedecoraties
Instructies
Doe boter, suiker, zout en bloem in een kom en kneed tot een deeg. Voeg het water toe en kneed er een stevige, samenhangende bal deeg van.
Rol het deeg uit tot het ongeveer 5mm dik is. Snijd stukken deeg uit die iets groter zijn dan het vormpje zelf. Bekleed de vormpjes met het deeg, snijd overtollig deeg weg.
Prik met een vork gaatjes in het deeg en bak de taartbodems in 12-15 minuten op 170 °C (boven-en onderwarmte) gaar en goudbruin. Laat de bodems volledig afkoelen voordat je verder gaat.
Doe slagroom, vanillesuiker en mascarpone in een kom. Klop tot de room stijf is. Roer er dan de cacaopoeder doorheen.
Doe de chocoladeroom in een spuitzak met stervormige spuitmond. Verdeel de vulling over de bodems.
Decoreer de taartjes met blauwe bessen en chocoladedecoraties naar keuze.
Tips
De bodems kun je heel goed op voorhand maken en zelfs invriezen. Zo heb je altijd in een handomdraai een lekker taartje op tafel staan.
Je kunt ook andere kleine bakvormpjes gebruiken om deze tartelettes te maken. Als het formaat niet heel veel verschilt blijft de baktijd hetzelfde.
Bewaren
Deze kleine taartjes zijn afgedekt in de koelkast 3 dagen houdbaar.