Ga terug
+ koeken
Gevulde zandkoekjes met speculoos (thumbprint cookies)
Opslaan Recept afdrukken
4.89 van 9 stemmen

Gevulde zandkoekjes met speculoos (thumbprint cookies)

Deze gevulde zandkoekjes met speculoos zijn eigenlijk 'thumbprint cookies'. De duimafdruk die je in het koekje achterlaat vul je met een heerlijke speculoos pasta.
Porties: 15 koeken

Ingrediënten

  • 225 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • 1 eidooier
  • 280 gram bloem
  • 1 tl kaneel
  • snuf zout
  • speculoospasta
  • sprinkles

Instructies

  • Klop boter, suiker en vanillesuiker romig. Voeg het eidooier toe en meng er doorheen. Voeg bloem, kaneel en zout toe en meng tot een stevig deeg.
  • Laat het deeg minimaal een uur rusten voordat je er mee verder gaat.
  • Rol balletjes van het deeg en leg ze op een bakplaat. Prik met je duim of de achterkant van een pollepel een kuil in de balletjes.*
  • Bak de koekjes af in 15 minuten op 190 °C (boven- en onderwarmte).
  • Laat de koekjes helemaal afkoelen voordat je de kuiltjes vult met speculoospasta. Versier hierna met wat gezellige sprinkles.
Tips
Volgens de naam van de koekjes moet je een duimafdruk achterlaten in de koekjes, maar ik gebruikte zelf de achterkant van een pollepel en draaide deze een beetje rond zodat het gat iets groter werd.
Bewaren
Deze gevulde zandkoekjes koekjes met speculoos zijn door de vulling lastig te bewaren, dus ik adviseer om ze te vullen vlak voordat je ze gaat eten. Ongevulde koekjes kun je gewoon in een afgesloten trommel bewaren. Krijg je visite? Dan kun je natuurlijk prima een schaal klaar zetten. Lees alles over het bewaren van koekjes.