Met deze mini slofjes hoef je niet te vechten om een stukje 'midden' of het 'kontje' van de sloffen taart. Iedereen krijgt z'n eigen mini slofje met bramen en banketbakkersroom.
Porties: 10- 12 stuks
voor kleine sloffenringen van 11 cm
Ingrediënten
Sloffenbodem
180gramongezouten roomboter
150gramwitte basterdsuiker
half ei
snuf zout
rasp van een halve citroen
280grambloem
2tlbakpoeder
150gramamandelspijs
half ei
Topping
banketbakkersroom
bramen
Benodigdheden
sloffenring klein
Instructies
Voorbereiding
Bereid de banketbakkersroom volgens het recept. Laat volledig afkoelen en zet hierna in de koelkast.
Bereiding
Meng boter, suiker, een half ei, zout en citroenrasp door elkaar tot een romig geheel. Voeg hier bloem en bakpoeder aan toe en kneed tot een mooi deeg. Maak een platte plak van het deeg, dek af met folie en laat het minstens een uur in de koelkast rusten.
Leg de plak deeg op een vel bakpapier en rol het uit tot een dikte van ongeveer 8 mm. Strooi eventueel wat bloem op het deeg als het aan je deegroller plakt. Steek met de mini slofjes de bodems uit en zet deze -met de sloffenring eromheen- op een met bakpapier beklede bakplaat.
Voor het spijsmengsel kneed je het resterende ei door het amandelspijs heen tot er een mooi egaal mengsel ontstaat. Je kunt de spijs met een lepel over de bodem verdelen, maar ik geef de voorkeur aan een spuitzak. Zo kun je de vulling wat netter en preciezer aanbrengen. Zorg dat je een randje vrij laat van spijs.
Bak de slofjes in 18-20 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte). Zodra ze uit de oven komen verwijder je gelijk de ringen. Laat de sloffenbodems helemaal afkoelen voordat je verder gaat met de topping.
Roer de banketbakkersroom even door en doe in een spuitzak met een gladde spuitmond. Spuit de room op de slofjes.
Decoreer de slofjes met de bramen en vlak voor het serveren met wat poedersuiker.
Tips
Voor een meer luchtige vulling kun je de banketbakkersroom ook vervangen door Zwitserse room.