Dit bounty yoghurt toetje met chocolade ganache is ontzettend makkelijk te maken en een geliefd recept bij elke kokosfan.
Porties: 4personen
Ingrediënten
150gramslagroom
30gramsuiker
150gramkokosyoghurt
75gramgeraspte kokos
Chocolade ganache
65grammelkchocolade in stukjes gehakt
65mlslagroom
geraspte kokoster decoratie
Benodigdheden
dessertglaasjes
Instructies
Klop de slagroom stijf met de suiker. Roer in een tweede kom de kokosyoghurt los met de geraspte kokos. Spatel daarna voorzichtig de opgeklopte slagroom erdoor terwijl je de luchtigheid probeert te behouden.
Verdeel het mengsel over vier bakjes en zet in de koelkast terwijl je de chocolade ganache maakt.
Voor de chocolade ganache doe je de stukjes chocolade in een hittebestendige kom. De slagroom verhit je in een steelpan. Zodra het aan de randen begint te borrelen giet je de slagroom bij de chocolade. Roer met een spatel door tot alle chocolade is gesmolten.
Zodra de ganache is afgekoeld (maar nog wel goed vloeibaar is) verdeel je dit over de bakjes yoghurt. Strooi er wat geraspte kokos overheen ter decoratie. Bewaar de toetjes in de koelkast, dan zal de ganache ook nog wat steviger worden, of serveer meteen.
Tips
Geen fan van yoghurt? Je kunt dit ook vervangen door de slagroom en er een heerlijk romig geheel van maken.
Bewaren
Met verse producten is dit toetje enkele dagen afgedekt in de koelkast te bewaren.