Een heerlijk recept voor citroen-maanzaad bananenbrood met een makkelijk citroenglazuur. Smullen geblazen!
Porties: 12plakken
Ingrediënten
3rijpe bananenongeveer 300-350 gram
3eieren
1tlvanille-extract
100gramamandelmeel
150grambloem
1tlbakpoeder
1tlbaking soda
snufzout
2citroenen
4tlmaanzaad
150grampoedersuiker
Instructies
Pureer de bananen tot een papje. Voeg de eieren, één voor één, samen met het vanille-extract toe.
Voeg het amandelmeel, bloem, bakpoeder, baking soda en zout toe. Meng dit door het beslag tot het helemaal is opgenomen.
Rasp de schil van 1½ citroen en spatel dit samen met het sap van een halve citroen en het maanzaad door het beslag.
Stort het beslag in een ingevette en met bloem bestoven (of met bakpapier bekleed) cakeblik. Verdeel het beslag gelijkmatig over de vorm.
Bak het bananenbrood in 40-45 minuten op 180°C graden (boven- en onderwarmte) gaar. Een houten prikker moet er schoon uitkomen.
Als het bananenbrood is afgekoeld maak je het glazuur door het sap van de resterende halve citroen met de 150 gram poedersuiker te mengen. Het moet een dik, maar schenkbaar glazuur zijn.
Voeg eventueel wat extra sap of poedersuiker toe als de balans nog niet helemaal klopt en verdeel hierna over het bananenbrood. Strooi nog wat maanzaadjes en extra citroenrasp over het glazuur.
Bewaren
Afgedekt 2-3 dagen houdbaar buiten de koelkast óf 3 maanden in de vriezer.