Ga terug
+ gram kaasragout
Kaasragout recept
Opslaan Recept afdrukken
4.50 van 2 stemmen

Kaasragout

Een overheerlijke kaasragout waar je de lekkerste kaasbroodjes en ragoutbakjes mee kunt vullen. Kies zelf of je een stevige kaasragout of een dunnere versie wil maken.
Porties: 650 gram kaasragout

Ingrediënten

  • 50 gram boter
  • 90 gram bloem
  • 250 ml volle melk
  • 50 ml slagroom
  • 1 eidooier
  • 125 gram oude kaas geraspt
  • 2 tl fijne mosterd
  • flinke mespunt zout

Instructies

  • Zet een steelpan op het vuur en smelt de boter. Voeg de bloem in één keer toe en verhit twee minuten op zacht tot gemiddeld vuur, terwijl je goed blijft roeren. Nu heb je officieel een roux.
  • Voeg een scheut melk toe aan je roux en blijf roeren. Voeg dan de rest van de melk in delen toe en laat zachtjes voor enkele minuten koken terwijl je blijft roeren. Doe de geraspte kaas erbij en roer tot het gesmolten is. Haal van het vuur.
  • Meng de eidooier met de slagroom en voeg deze toe aan het kaasmengsel. Roer tot slot de mosterd, het zout en eventueel wat peper erdoor. Je kaasragout is klaar om verwerkt te worden, maar wacht nog even tot deze verder afgekoeld is (dat werkt makkelijker).
Tips
Voor een dunnere kaasragout (of een kaassaus, eigenlijk) voeg je 250 ml bouillon toe, tegelijkertijd met de melk of direct erna.
Bewaren
Je kunt de kaasragout maximaal vier dagen in de koelkast bewaren. Laat de kaasragout volledig tot kamertemperatuur afkoelen en dek af met vershoudfolie (dit moet de ragout raken) voordat je deze in de koelkast zet.