Deze kleine chocoladecakejes zijn op zichzelf al erg feestelijk, maar met een mooie toef Oreo botercrème of met een beetje poedersuiker stelen ze al helemaal de show.
Porties: 4cakejes
4x mini wolken bakvormpjes
Ingrediënten
100gramongezouten roomboter
100gramfijne kristalsuiker
2eierenM
0,5tlvanille-extract
90gramzelfrijzend bakmeel
10gramcacaopoeder
snuf zout
Decoratie (optioneel)
Poedersuiker
Instructies
Mix de boter en suiker in een kom in enkele minuten luchtig en romig. Voeg het vanille-extract en de eieren één voor één toe en mix tot een glad mengsel.
Voeg het zelfrijzend bakmeel, cacaopoeder en zout toe aan het beslag. Mix tot deze droge ingrediënten volledig zijn opgenomen.
Vet de wolkenbakvormpjes grondig in met boter en bestuif met cacaopoeder. Verdeel het beslag over de vormpjes en bak in 25 minuten gaar op 175 °C (boven- en onderwarmte).
Controleer vlak voor het einde van de baktijd of de cakejes gaar zijn met een satéprikker of caketester. Als de prikker er schoon uitkomt zijn de cakejes gaar.
Na het bakken laat je de cakejes 5 minuten in de vorm afkoelen. Hierna stort je ze op een rooster, laat volledig afkoelen.
Vlak voor het serveren strooi je nog wat poedersuiker over de cakejes heen.
Tips
Komen de cakejes niet direct los? Tik dan enkele keren met de bakvorm op je aanrecht en probeer ze daarna opnieuw op het rooster te storten.
Bewaren
Goed verpakt en buiten de koelkast blijft de chocoladecakejes 4-5 dagen goed. In de vriezer tot wel 3 maanden. Alles over het bewaren van cake lees je hier!