Appel snijden
Voor het schillen van een appel gebruik ik het liefste een goede scherpe dunschiller, maar het kan uiteraard ook met een keukenmesje. Om eenvoudig het klokhuis van appels te verwijderen gebruik ik een appelboor. Deze appelboor is erg stevig en vaatwasser bestendig. Als je extra mooie, dunne plakjes wil voor bovenop de appelcake, raad ik je aan om een mandoline te gebruiken.
Als je amandelmeel wilt gebruiken wat is de verhouding dan t.o.v. zelfrijzend bakmeel, hoeveel amandelmeel gebruik je dan aub?
Dat kun je niet zomaar vervangen: https://www.laurasbakery.nl/bakken-met-amandelmeel/
Gisteren gemaakt en was heerlijk! Heb er ook nog wat kaneel door gedaan en bij één klein stukje ook wat kandijsuiker. Heerlijk!
Tof recept
Net gemaakt en hij was heerlijk!!
Heb gisteren een appelcake gebakken en er stukjes pecannoten aan toegevoegd. Pecan en appel gaan goed samen.
Mmmmm, fantastisch lekker.
Heb de cake gepimpt met stukjes chocolade
Gisteren deze cake gemaakt. Bovenop wat suiker en kaneel gestrooid, heerlijk!
Hallo Laura,
Dit lijkt mij een lekker en snel recept.
Nu wil ik er 2 bakken. Kunnen ze samen in de oven met hete lucht, of worden ze dan te droog?
Groetjes, Bertie
Ik denk dat het wel kan, al vind ik boven- en onderwarmte wel altijd het beste (en daar is het recept ook mee getest). Je kunt het zeker proberen, zet de oven wel iets lager qua temperatuur met hete lucht.
Ziet er een top recept uit! Ik zou alleen graag de suiker vervangen door kokosbloesemsuiker, maar ik vermoed dat 1 op 1 vervangen teveel gaat zijn. Als ik er minder kokosbloesem in doe, moet ik er dan van iets anders meer indoen? Of welke verhouding zou het best zijn? Bedankt alvast!
Lastig om te beoordelen zonder dit zelf getest te hebben, dus hier kan ik je helaas geen antwoord op geven.
Cake gemaakt voor mijn dochter haar traktatie in de klas. Reactie: “mama, dat was de lekkerste cake ooit!”.
Heerlijk simpel om te maken, en het resultaat is geweldig.
Hey Laura,
Niet gebruikelijk voor mij om zo’n reactie achter te laten, maar wil je laten weten dat jij inmiddels mijn go to site bent voor bak recepten.
Afgaand op de goede reviews van de recepten, die ook daadwerkelijk altijd goed uitpakken. Hoogtepuntjes zijn o.a. deze appelcake (doe ik ook nog lekker rozijnen door, ik maak er een soort appeltaartvulling van die echt top erdoor is) en de klassieke slagroomtaart. Ook de appeltaart is top, die bak ik vaak in 1x samen met de cake, smullen!
Groetjes Eva
kun je dit ook in de air flyer maken?
Dat heb ik zelf niet getest, maar zou in principe moeten kunnen. Waarschijnlijk dan wel wat minder heet en minder lang.
Hallo Laura,ik heb de appelcake gemaakt, maar hij is niet zo lichtbruin als op de foto’s van de website.
Ik heb met onder en bovenwarmte gebakken in het midden van de oven.
Had ik hem onder in de oven moeten bakken?
Gr.Linda
Het zou kunnen dat jouw oven iets minder heet is van zichzelf. Midden in de oven en boven- en onderwarmte klopt namelijk helemaal.
Hallo Laura,
Goede tip van die appelblokjes eerst in bloem wentelen!
Maar, 175 graden is echt een veel te hoge temperatuur om een cake te bakken. Gelukkig ben ik naast de oven blijven zitten om de cake in de gaten te houden. Na een kwartier was die bovenop al mooi lichtbruin, toen heb ik de temperatuur verlaagd naar 150 graden. Weer een kwartier later de boververhitting uitgezet. Na een uur totale baktijd uit de oven gehaald en na een kwartier uit de vorm gehaald. Uiteindelijk goed gelukt!
Fijn om te horen! Dit kan erg verschillen per oven, maar fijn dat het zo goed gelukt is!
Wauw super lekkere cake.
Bedankt voor het goede recept.
Goeiemorgen Laura,
Ik heb aan vraag over de cakevorm.
Ik heb geen rechthoekige cakevorm, alleen een achthoekige.
Denk je dat dat ook zou lukken?
Alvast bedankt en sorry voor het ongemak!
Ik weet niet wat je bedoelt met een achthoekige cakevorm?
Het is een rubberen cakevorm met acht hoeken die wat naar binnen gaat aan de onderkant. Ik kan er wel bananencake mee maken, meer ik wou zeker weten of ik er ook appelcake kan mee maken.
Nogmaals sorry voor het ongemak!
Ah zo, ik heb zelf geen ervaring met deze vorm. Maar dat moet vast lukken!
Goede middag,
Ik wil deze cake gaan bakken, maar heb geen zelfrijzend bakmeel in huis. Kan ik het vervangen door volkorenmeel en bakpoeder?
Groetjes, Yvette
Nee, dat zal een ander, veel steviger resultaat geven.
Hoi!
Gisteren toch uitgeprobeerd: 200g volkoren meel, 6g bakpoeder en de suiker vervangen door 3 bananen. De appels gemengd met kaneel en rozijnen. Steviger ja, maar alsnog erg lekker.
Ik heb een kleiner bakblik, dus recept een beetje aangepast. Vergeten om d appelblokjes door een beetje bloem te halen. Maar maakt niet uit. De cake is heerlijk.