Ga terug
+ mini taart
APPELTAART VOOR 4 PERSONEN
Opslaan Recept afdrukken
4.34 van 3 stemmen

Mini appeltaart (12 cm)

Deel jij deze mini appeltaart met iemand, of bak je 'm lekker voor jezelf met dit makkelijke recept?
Porties: 1 mini taart
VOOR EEN 12 CM VORM, 2-3 PERSONEN

Ingrediënten

Deeg

  • 55 gram ongezouten roomboter
  • 50 gram witte basterdsuiker
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • enkele druppels vanille-extract
  • 2 tl melk
  • Klein snufje zout

Vulling

  • 350 gram zoetzure appels (ongeschild)
  • 15 gram fijne kristalsuiker
  • 0,5 tl kaneel
  • 1,5 tl custardpoeder

Extra

  • 2 tl melk Voor het afsmeren.

Instructies

  • Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en kneed tot een stevig deeg.
  • Vet een springvorm van 12 cm in en bestuif deze met bloem. Verdeel het deeg in drie delen. Rol het eerste deel uit en bekleed de bodem ermee. Met het tweede deel bekleed je op dezelfde manier de zijkanten. Waar stukjes deeg elkaar raken laat je het iets overlappen en druk je het stevig aan.
  • Dan schil je de appels, verwijder je de klokhuizen en snijd je ze in schijfjes. Doe alle schijfjes appel in een grote kom en meng de suiker, kaneel en custardpoeder erdoor. Dit zal het vocht uit de appels opnemen zodat het deeg niet zompig wordt.
  • Verdeel de appelvulling over de bodem van de taart. Belangrijk is dat de schijfjes appel er zo compact mogelijk in zitten. Eenmaal in de oven worden ze zachter en zakt de taart wat in, je wilt dus dat er zo min mogelijk gaten zitten tussen de stukjes appel. Druk de vulling daarom stevig aan en verschuif eventueel hier en daar wat appeltjes.
  • Rol het laatste stukje deeg uit en snijd er stroken van. Leg deze kruislings bovenop de taart. Met een laatste strook deeg maak je de taart rondom af. Smeer de bovenkant van de taart af met de tweede eetlepel melk, zodat de taart mooier bruin bakt.
  • Bak de mini appeltaartjes in 40-45 minuten op 170 °C (boven- en onderwarmte). Laat de taartjes na de baktijd afkoelen in de vorm zodat ze steviger worden.
Tips
Nog een klein beetje warm en met een toef slagroom deze mini appeltaart geweldig lekker. Een dag later en koud trouwens ook, dan komen de smaken nog beter tot hun recht.
Bewaren
Afgedekt buiten de koelkast 4-5 dagen houdbaar. In de vriezer tot 3 maanden houdbaar.