Deze snelle perentaartjes zijn lekker, snel en makkelijk om te maken. Daarnaast bevatten ze alle ingrediënten voor een heerlijk herfstbaksel.
Porties: 4personen
Ingrediënten
4plakjesdiepvries bladerdeeg
2(liefst onrijpe) perenaan de kleine kant
4elspeculoospasta
ei + melkbladerdeeg afsmeren
kaneel
Instructies
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Schil de peren en verwijder de klokhuizen.
Op elke plak bladerdeeg smeer je 1 el speculoospasta; zorg dat je een rand van zeker 1 cm vrijhoudt.
Op elk plakje bladerdeeg verdeel je de helft van een in dunne plakjes gesneden peer, als een soort waaier.
Klop een ei los met een klein scheutje melk en smeer de randen bladerdeeg daarmee in en strooi kaneel naar smaak over de peren.
Bak de perentaartjes in 15 - 20 minuten op 200 graden (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Bewaren
Serveer het liefst direct, dan is de bladerdeeg nog lekker knapperig. In de koelkast 3-4 dagen te bewaren, maar warm de taartjes hierna wel eerst even 5 minuten opnieuw op de oven, dan wordt het bladerdeeg weer knapperig.