Ga terug
+ personen
Snelle perentaartjes recept
Opslaan Recept afdrukken
4.50 van 2 stemmen

Perentaartjes recept

Deze snelle perentaartjes zijn lekker, snel en makkelijk om te maken. Daarnaast bevatten ze alle ingrediënten voor een heerlijk herfstbaksel.
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 4 plakjes diepvries bladerdeeg
  • 2 (liefst onrijpe) peren aan de kleine kant
  • 4 el speculoospasta
  • ei + melk bladerdeeg afsmeren
  • kaneel

Instructies

  • Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Schil de peren en verwijder de klokhuizen.
  • Op elke plak bladerdeeg smeer je 1 el speculoospasta; zorg dat je een rand van zeker 1 cm vrijhoudt.
  • Op elk plakje bladerdeeg verdeel je de helft van een in dunne plakjes gesneden peer, als een soort waaier.
  • Klop een ei los met een klein scheutje melk en smeer de randen bladerdeeg daarmee in en strooi kaneel naar smaak over de peren.
  • Bak de perentaartjes in 15 - 20 minuten op 200 graden (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Bewaren
Serveer het liefst direct, dan is de bladerdeeg nog lekker knapperig. In de koelkast 3-4 dagen te bewaren, maar warm de taartjes hierna wel eerst even 5 minuten opnieuw op de oven, dan wordt het bladerdeeg weer knapperig.