Wist je al dat zelf chocoladeletters maken echt helemaal niet moeilijk is? In de basis heb je slechts twee ingrediënten nodig. Verder kun je uitpakken met versiersels.
Ik vind het altijd leuk om in aanloop naar Sinterklaas zelf chocoladeletters te maken. Vorig jaar kon ons Sinterklaasfeest op de geplande datum niet doorgaan doordat meerdere mensen in isolatie moesten. Daarom besloot ik toen ’s avonds laat om chocoladeletters te maken om de ziekenboeg te verrassen.
Een dag later fietste ik een rondje met een lading versierde letters in mijn tas en gaf -op afstand- de chocoladeletters af. Over kleine moeite, groots effect gesproken. De enthousiaste en verraste gezichten waren het helemaal waard.
Gelijk een tip dus: het is heel erg leuk om zelfgemaakte chocoladeletters cadeau te geven.
BAKTIP: Gebruik kwalitatief goede ingrediënten wanneer een recept maar weinig ingrediënten heeft. Voor deze chocoladeletters kies je dus goede roomboter uit en de lekkerste chocolade. Ik werk zelf graag met de chocolade van Callebaut.
is gewone chocola ook okey?
Ja hoor, alleen de chocoladeletter smaakt natuurlijk het lekkerst met goede kwaliteit chocolade, vandaar mijn tip voor Callebaut chocolade.
Hoi Laura,
Ik heb het boek en wil ze graag gaan maken, maar kan dit ook met witte of ruby chocolade?
Is de verhouding dan hetzelfde of anders?
Ben benieuwd 🙂
Dat kan! Vandaar dat er in het recept achter de chocolade vermeld staat ‘smaak naar keuze’.
Ik heb ze zojuist gemaakt (cijfers ipv letters voor een jarige), maar hoe lang moeten ze uitharden en liever buiten de koelkast of niet?
Ik durf het niet exact te zeggen, dat hangt ook van de omgevingstemperatuur af. Liefst buiten de koelkast wel ja!
Als je geen callebaut chocolade gebruikt. Welke merken adviseer je dan nog meer?
Zelf gebruik ik die eigenlijk altijd. Maar je kunt het zeker proberen met een chocolademerk dat je zelf lekker vindt.
Hoi!! Ik ga het volgende erk ptobrren! Als je de letters meteen in de chocoladeletter doosjes spuit, zijn ze dan ook een maand houdbaar? Deze sluiten wellicht niet helemaal luchtdicht..
Dat denk ik wel hoor.
Ik heb ze gemaakt en ze zijn leuk geworden! Helaas na een week zijn ze iets dof geworden en iets korrelige structuur maar nog steeds wel lekker. Is er met het maken iets verkeerd gegaan of ligt het wellicht toch aan de doosjes? De dag na het maken zagen ze er nog mooi glanzend uit
Goed om te horen! Er kunnen meerdere oorzaken zijn, lastig te bepalen van het afstand waar het aan gelegen kan hebben. De kwaliteit van de chocolade en goede luchtdichte doosjes zijn belangrijk.
Super leuk chocoladeletters maken! Maar hoe voorkom je dat de boel stolt als je een grote hoeveelheid moet spuiten?
Dat is lastig inderdaad! Dan is het of heel snel doorwerken/met elkaar of in batches maken. Eventueel kun je ook de oven laag instellen en het daar op temperatuur houden.
Ik heb de chocolade eerst wat af laten koelen voordat deze bij de boter ging. Had pure choco dus tot 31 graden las ik ergens. Daarna had ik echt mooie glanzende letters!
kun je ook gewoone boter gebruiken
Wat bedoel je precies met gewone boter?
Hoi Laura! Zou ik misschien ook wat pistaches crème over mijn reep kunnen doen? Dan wordt het misschien zoals de Dubai reep? Misschien een beetje een vage vraag.
Liefs,
Lente✨
Dat zou kunnen inderdaad, ik weet alleen niet of dat heel mooi eruitziet.
Oké bedankt!
Hoi! Ontzettend lekkere letters. Bij ons bleven ze inderdaad zachter dan “gewone” letters. Is er een manier hoe ik ze toch iets steviger krijg? Minder boter?
Je zou het inderdaad eens kunnen testen met minder boter!
Zou ik van dit recept, deze verhouding boter/chocolade ook kerstboompjes kunnen spuiten in een doosje denk je?
Zeker!