Vanille, de lekkerste smaakmaker in de bakkerswereld als je het mij vraagt. Ik verwerk het in bijna elk recept dat ik bak en ik heb het daarom dan ook in vele vormen in huis. Vanille-extract, vanillepasta, vanillesuiker of gewoon vanillestokjes (dit laatste is trouwens hetzelfde als vanillebonen en vanillepeulen). Sommige vanille producten kun je trouwens ook heel makkelijk zelf maken, zoals vanillesuiker of vanille-extract.
Ben je benieuwd wat het verschil tussen vanille-extract en vanille-aroma en waarom ik het liefst vanille extract gebruik?
Leuk om te lezen, wij maken chocolade, zou dat daar ook bij kunnen?
Waar precies bij?
Wij maken graag chocolade repen met bijzondere smaken, maar ook (ijs)taarten. Normaal gebruiken we de echte vanille, maar die is niet meer te betalen langzamerhand. Zou een oplossing kunnen zijn kostentechnisch…
Hoi Laura,
Ik snap niet wat ik kan vervangen. Voor alles heb je een vanillestokje nodig, in welke ‘vorm’ dan ook. Een stokje is inderdaad ‘goud’. Gelukkig heb ik een paar jaar geleden een flesje vanille-extract gemaakt, erg fijn.
En hoe zit het met vanille-poeder? Hoeveel (gram) heb je daarvan nodig ter vervanging van een vanillestokje, of vanille extract?
Daar werk ik eigenlijk niet mee, dus dat durf ik je niet te zeggen.