Een aardappelgratin vind ik echt een typisch kerstgerecht. Mijn ‘basis’ aardappelgratin wordt door jullie dan ook al jaren ontzettend vaak gemaakt met de feestdagen. Ik vond het tijd voor een variatie en bedacht deze zoete aardappelgratin met courgette. Ziet er niet alleen prachtig uit, hij smaakt ook fantastisch. Hier stond hij vorig jaar op tafel voor het kerstdiner en het zou zomaar kunnen zijn dat dat dit jaar ook weer het geval is.
BAKTIP: Als je het lastig vindt om de zoete aardappel en courgette met een mes in dunne plakjes te snijden, kun je ook gebruik maken van een mandoline.
Zou je dit gerecht ook in eenspringvorm kunnen doen??
Ja hoor! https://www.laurasbakery.nl/recepten-omrekenen/
Hoi Laura,
Schil je de zoete aardappelen of niet?
Grtjs,
Ellen
Nee.
Hoi Laura,
Ik wilde dit recept lactosevrij maken. Ik heb lactosevrije melk en haverroom gebruikt maar het ging helaas schiften in de oven. Enig idee wat ik anders kan doen? Gr Brigitte
Wat jammer om te horen! Ik zou helaas niet zo goed weten waar dat dan mis is gegaan, ik heb het zelf nooit getest met lactosevrije producten.
Ik heb dit recept vanavond gemaakt, maar het is één grote teleurstelling. Ik heb me helemaal aan het recept gehouden maar de zoete aardappel en courgette waren helemaal niet gaar. Heel jammer maar vooral zonde m het eten weg te moeten gooien?
Oh wat vervelend! Als het niet gaar is kan het gewoon terug in de oven tot het wel gaar is (de bovenkant eventueel met aluminiumfolie afdekken als dit al bruin genoeg geworden was), dus ik zou het absoluut niet weggooien. Wellicht waren de plakjes te dik gesneden of was jouw schaal kleiner waardoor de garing langzamer ging?
Hoi Laura,
Hoe kan je deze het beste weer opwarmen?
In de oven, 15 minuten ongeveer op 180 graden is het vaak wel warm maar verschilt per oven. Eventueel met aluminiumfolie erover mocht het te donker worden aan de bovenkant.
Hallo Laura, ik heb dit recept van de week gemaakt en het was heel lekker. Alles was goed gaar. Ik heb een hetelucht oven, die heb ik op 200° gezet, en ipv Parmezaanse kaas heb ik oude geitenkaas gebruikt.
Echt een aanrader.
Groetjes
Margot