Zo verwerk je Zwitserse meringue in recepten
De meest bekende manier om deze meringue in recepten te verwerken, is door het in een botercrème te verwerken: swiss meringue botercrème. Voordelen van deze botercrème is de stevigheid, de zijdezachte structuur en dat de botersmaak veel minder aanwezig is. Perfect om cupcakes van een mooie toef te voorzien, maar je bouwt er ook stevige laagjestaarten mee.
Vanwege het stabiele karakter van Zwitsers schuim is het ook erg geschikt om er grotere meringues of pavlova’s mee te bakken of om er een lekkere vulling doorheen te mengen. Daarnaast kun je Zwitserse meringue ook gebruiken om taarten mee te decoreren. Je kunt het in prachtig scherpe vormen spuiten en de textuur doet denken aan zachte marshmallows.
Zwitserse meringue bewaren
Zwitserse meringue is het lekkerst als je hem onmiddellijk gebruikt en dezelfde dag serveert. Eenmaal afgebakken kun je de schuimpjes in een luchtdichte trommel 1-2 weken bewaren. Ik zet ze altijd in een bakje in de oven om te bewaren.
Hoelang blijft Zwitserse meringue goed?
Bewaar het schuim liever niet in de koelkast, dan verliest het z’n luchtigheid. Als je Zwitserse meringue gebruikt om een taart of cupcakes mee af te werken, dan kun je deze wel een nacht in de koelkast bewaren (mits goed afgedekt).
Kun je Zwitserse meringue invriezen?
Ik raad het af om Zwitserse meringue in te vriezen.