Al jaren deel ik de lekkerste gebakken cheesecake recepten met jullie, maar ironisch genoeg is het basisrecept er altijd bij ingeschoten. De hoogste tijd dus om mijn simpele cheesecake basisrecept met jullie te delen.

Cheesecake basisrecept maken

Cheesecake, wie houdt er niet van? Het maken van cheesecake klinkt je misschien intimiderend in de oren, maar als je weet hoe makkelijk het is ga je deze heerlijke taart waarschijnlijk nog heel vaak bakken.

Met dit cheesecake basisrecept kun je alle kanten op. Geef de roomkaasvulling bijvoorbeeld een lekker smaakje door het gebruik van citrusvruchten of chocolade en top de bovenkant van de cheesecake af met een smakelijke Italiaanse meringue. Een mooi voorbeeld hiervan is de lemon meringue cheesecake.

Of misschien experimenteer jij liever met verschillende koekjes voor de bodem, of gewoon allebei! Later in dit artikel geef ik je tips voor de verhoudingen tussen allerlei soorten koekjes en de hoeveelheid ongezouten roomboter die je daarmee moet combineren.

TIP! Kun je wel wat cheesecake inspiratie gebruiken? Kijk dan eens tussen één van de vele cheesecake recepten die ik de afgelopen jaren al heb gebakken.

Basisrecept cheesecake maken

De cheesecake koekjesbodem maken

De eerste stap bij het bakken van een cheesecake is het maken van de bodem. Hiervoor kun je allerlei soorten koekjes (of zelfs noten) gebruiken. Meng de koekkruimels met roomboter en druk het aan in de bodem van je springvorm. De bodem zet je in de koelkast terwijl je de vulling maakt.

Voor het variëren met de koekjesbodem geef ik je een aantal extra richtlijnen die het net even makkelijker maken. Sommige soorten koekjes bevatten van zichzelf al meer boter en daardoor hoef je er ook minder boter aan toe te voegen om er een lekkere cheesecake bodem van te maken.

Onderstaand vind je een overzicht van de meest gebruikte koekjes in cheesecake, in combinatie met hoeveel ongezouten roomboter je in grammen nodig hebt om de perfecte koekbodem voor jouw cheesecake te bakken. Dit kun je vervolgens invullen in het onderstaande basisrecept.

  • 200 gram digestive koekjes – 100 gram boter
  • 240 gram theebiscuitjes – 100 gram boter
  • 260 gram bastognekoeken – 100 gram boter
  • 340 gram Oreo’s – 30 gram boter
  • 285 gram chocolate chip koekjes – 85 gram boter
  • 240 gram kruidnoten – 100 gram boter

TIP! Wist je dat je ook schattige mini cheesecakejes kunt bakken? Of wat dacht je van een cheesecake met boterkoek als bodem?

Het Complete Basisbakboek 

Deze bakbijbel met ruim 150 recepten wil iedere thuisbakker in huis hebben. Ga aan de slag met een van de 40 basisrecepten, elk met twee variaties. Het zijn zowel tijdloze klassiekers als veel spiksplinternieuwe recepten. Daarnaast bevat dit boek recepten voor vullingen en toppings, maar ook handige baktips en bewaaradviezen zoals je van mij gewend bent.  

Bestel hier!

Afbeelding

recept voor basisrecept mini cheesecakes

Cheesecake met een boterkoekbodem

Veelgestelde vragen: cheesecake recept

Wat is de beste roomkaas voor cheesecake?

Eigenlijk kun je alle soorten naturel roomkaas gebruiken, of het nu een huismerk of een A-merk is.

Zelf gebruik ik meestal de naturel roomkaas van Philadelphia. Tenzij ik een MonChou taart maak natuurlijk, dan gebruik ik de kleine pakjes (stevige) roomkaas van MonChou. Van MonChou heb je ook een ‘zacht en romig’ variant, die gebruik ik liever niet omdat het eindresultaat dan minder stevig zal zijn.

Hoe krijg je een cheesecake het beste uit de bakvorm?

Door een springvorm met een losse bodem te gebruiken (zoals deze), de springvorm in te vetten en daarna zowel de bodem als de zijkanten met bakpapier te bekleden.

Haal de cheesecake pas uit de vorm als deze gebakken, afgekoeld en in de koelkast opgesteven is. Maak de springvorm voorzichtig los en verwijder het bakpapier van de randen. Schuif de cheesecake dan naar een grote snijplank of taartplateau waarop je de cheesecake kunt versieren, snijden en/of serveren.

Hoe voorkom ik scheuren in mijn cheesecake?

In mijn ervaring komt dit neer op de juiste temperatuur van je oven gedurende het bakproces van de cheesecake, maar ook tijdens het afkoelen ervan. Op een lagere temperatuur bakt een cheesecake gelijkmatiger, waardoor de cheesecake bij het afkoelen niet zó ver inzakt dat er scheuren ontstaan. Om diezelfde reden is het ook belangrijk dat de cheesecake in de oven blijft staan (eventueel op een kier) tijdens het afkoelen. Je leest er meer over in dit artikel.

Ik heb een scheur in mijn cheesecake, wat nu?

Geen zorgen! Dit kun je makkelijk verbloemen door de bovenkant van je cheesecake te decoreren met een heerlijke topping. Bijvoorbeeld lemon curd, slagroom of Italiaanse meringue. Deze cheesecakes zijn daar goede voorbeelden van, omdat ze een rijke topping hebben:

Hoe weet je wanneer een cheesecake gaar is?

Een gebakken cheesecake is gaar wanneer de randen stevig aanvoelen, maar de binnenkant nog wiebelig is. Tijdens het afkoelen en het opstijven in de koelkast zal de gehele cheesecake stevig worden.

 

Basisrecept cheesecake maken

Opslaan
Recept afdrukken

4.67 van 98 stemmen
Recept omrekenenEnglishBakstand

* Bakstand voorkomt dat je scherm uit gaat

Cheesecake basisrecept

Met dit makkelijke basisrecept voor een gebakken cheesecake kun je echt alle kanten op.
Porties: personen
voor een springvorm van 24 cm

Ingrediënten

Bodem

  • koekjes
  • ongezouten roomboter

Cheesecake

  • 600 gram roomkaas
  • 180 gram fijne kristalsuiker
  • 4 eieren
  • 125 gram zure room
  • 2 tl vanille-extract
  • 15 gram patentbloem
Direct in je mandje bij:

Benodigdheden

Instructies

  • Vet de springvorm in en bekleed met bakpapier. Maal de koekjes fijn. Smelt de boter en roer de koekkruimels door de gesmolten boter tot een kruimelig en plakkerig mengsel. Stort het in een met bakpapier beklede springvorm en druk stevig aan op de bodem.
  • Maak de vulling, oftewel het beslag, voor de cheesecake. Klop de roomkaas en suiker romig. Voeg de eieren één voor één toe en mix kort tot deze zijn opgenomen. Roer de vanille-extract samen met de zure room los en voeg al mixend toe. Voeg 15 gram bloem toe en klop tot een glad geheel, maar niet te lang.
  • Voeg nu eventuele smaakmakers toe aan het basisbeslag. Giet het beslag op de koekbodem en strijk glad met een spatel. Bak de cheesecake in 60 minuten gaar op 150 °C in een voorverwarmde oven (boven- en onderwarmte).
  • Zet na het bakken de oven uit en laat de cheesecake afkoelen met de ovendeur op een kier. Zodra de cheesecake op kamertemperatuur is zet je deze in de koelkast en laat je deze minstens 4 uur opstijven.
  • Serveer de cheesecake bijvoorbeeld met toeven slagroom en versier met vers fruit of koekjes.
Tips

Kan jouw ovendeur niet op een kier blijven staan, steek er dan een houten pollepel tussen.

Je kunt de koekjesbodem van de cheesecake ook tegen de zijkanten van de bakvorm aan plakken, zoals ik bij mijn confetti cheesecake deed. Doe dit tot ongeveer 3 cm hoog.

Tips voor het bakken van de perfecte cheesecake vind je hier.

Bewaren

Lees hier alles over het bewaren van cheesecake.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

97 reacties

  1. Anne schreef:

    Hi! Handig een basisrecept 🙂 Ik merk dat er veel variaties zijn wat betreft roomkaas met/zonder zure room erbij. Is de zure room belangrijk voor de structuur/smaak?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je zou de zure room ook kunnen vervangen door crème fraiche. Crème fraiche is bijvoorbeeld weer lichter van smaak, minder massief en minder vet dan roomkaas.

  2. Lisa schreef:

    Hoi Laura,

    Als ik een cheesecake zou willen maken in een cupcake of mini cupcake vorm. Wat betekent dit dan voor de baktijd?
    Zou je er dan een papieren vormpje onder doen of gewoon invetten?

    Alvast bedankt!

  3. Noor schreef:

    De lekkerste cheesecake dat ik heb gegeten. Vorige maand gemaakt voor de verjaardag van mn dochter in de kleuren van de regenboog, nu staat hij weer in de oven maar dan met een laagje abrikozenconfituur op de bodem en met kruimeldeeg. Ben benieuwd hoe hij morgen zal smaken…

  4. Bart schreef:

    Dag Laura,
    Ik ben een absoluut groentje in de keuken.
    Gisteren met jouw recept de basis cheesecake (met Bastogne koekjesbodem) gemaakt en vandaag alleen maar “mmmmms” gehoord bij de collega’s!

    Smaakt naar meer 😉

    Vriendelijke groeten vanuit België,
    Bart

  5. Sennea schreef:

    hallo Had een vraagje kan ik de meel vervangen door maziana en hoeveel

    1. Laura's Bakery schreef:

      Nee, dat zou ik niet doen. Waarom wil je het meel vervangen?

  6. Tanja schreef:

    Hoi Laura
    Wat zou je in dit beslag kunnen doen kwa smaak? Om er een andere draai aan te geven

    Heb net de cheesecake gebakken voor het eerst ben benieuwd 🤗

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat leuk! Hopelijk is het goed gelukt. Je kunt met van alles variëren, neem hier maar eens een kijkje: https://www.laurasbakery.nl/category/zoet-bakken/cheesecakes/

  7. Ilonka schreef:

    Ik heb deze taart 2 weken geleden voor het eerst gemaakt. Op het moment dat de oven uit mocht was de taart nog zo ‘vloeibaar’ dat ik de taart ongeveer 12 minuten langer in de oven heb laten staan. Daarna de temperatuur uitgezet en laten doorgaren. Hij was bijzonder goed gelukt! Ik heb er een frambozentopping op gemaakt, een gelei van verse frambozen. De verjaardagsvisite vond hem heerlijk. Ik maak de cheesecake nu als dessert in het paasweekend.

  8. Laure schreef:

    Hoelang duurt het ongeveer totdat de cheesecake is afgekoeld zodra de oven uit staat?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hmm, lastig te bepalen want dat ligt ook aan de temperatuur in huis. Maar ik gok minimaal wel 3 uur.

  9. Susan schreef:

    Hi Laura,

    Ik wil deze taart maken maar ik probeer roomkaas op te zoeken. Ik zie alleen monchou (room kaas). Kan ik dit gebruiken in de taart of is het een andere roomkaas?
    Zo ja, welke dan en waar kan ik die kopen?

    Groetjes, Susan

    1. Laura's Bakery schreef:

      In dit artikel beantwoord ik die vraag: https://www.laurasbakery.nl/veelgestelde-bakvragen-4/

  10. Tanja schreef:

    Hoi Laura
    Ik had wat klontjes in het beslag
    Is dat heel erg?
    En weet je waar dat door zou kunnen komen
    Groetjes Tanja

    1. Laura's Bakery schreef:

      Op welk moment ontstonden de klontjes? Als je alles rustig los mixt en niet te snel of in één keer toevoegt, dan zouden er in principe geen klontjes kunnen ontstaan.

  11. Anna schreef:

    Beste cheesecake recept die ik tot nu toe geprobeerd heb! En ik heb er heel wat geprobeerd. Echt een aanrader dus. De verhoudingen zijn perfect, en hij komt er geweldig goed uit. Eindeloos variëren mogelijk, maar deze basis is precies goed.

  12. mariette schreef:

    Kan ik de zure room vervangen door yoghurt of whipped cream?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik zou het eerder vervangen door crème fraiche.

  13. Ria schreef:

    Hallo Laura, ivm een gluten allergie wil ik de bloem vervangen. Welk meel kan ik het beste gebruiken?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Daarvoor vind je tips in dit artikel: https://www.laurasbakery.nl/glutenvrij-bakken-doe-je-zo/

  14. Lylah schreef:

    Wat heb lekkere recepten, we kregen honger toen we er naar keken.
    We gaan het nu proberen!!🤤😍

  15. Jos schreef:

    Hoeveel roomboter en koekjes is er nodig voor de bodem? Waarom staan de mayen hiervan er niet bij?

    1. Laura's Bakery schreef:

      In de tekst boven het recept staan de opties inclusief hoeveelheden.

  16. Jos schreef:

    Ik heb mijn eerste cheesecake ooit gemaakt met behulp van dit recept en hij kwam er perfect uit! Dat had ik niet verwacht van de eerste keer, vandaar dat ik het even wil delen 😄

  17. Iris schreef:

    Kan ik ook zuivelspread gebruiken voor roomkaas? Of wordt het resultaat dan echt anders? Philadelphia en Monchou zijn lekker, maar vind ik eigenlijk te duur…

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat heb ik zelf niet getest, maar kun je uiteraard proberen! 🙂

  18. Kate schreef:

    Hoeveel gram roomboter ?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat ligt eraan welke koekjes je gebruikt, zie de uitleg in het artikel.

  19. Eva schreef:

    Hi zou je dit recept met lactocevrije roomkaas van arla kunnen maken

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat heb ik zelf niet getest, maar kun je natuurlijk proberen!

  20. Annemarie Jager schreef:

    Ik zou graag een chocolade cheesecake maken met 150 tot 200 gram chocola .
    Hoe pas ik de ingrediënten in deze taart aan als ik die chocolade toevoeg?
    En kan ik eventueel ook pepernoten door dat beslag doen?

  21. Linda schreef:

    Vanavond de cheesecake precies zoals recept gemaakt, met 600gram Philadelpia original roomkaas. Na het toevoegen van de 4 eieren (een voor een) werd het onwijs waterig. Het recept verder afgemaakt zoals beschreven staat, maar het bleef heel erg vloeibaar. Waar zit de fout?
    Zijn er bijv. producten die op kamertemperatuur toegevoegd moeten worden?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Alle producten gebruik je op kamertemperatuur (dit geldt voor alle recepten tenzij anders aangegeven). Het hoort vloeibaar te zijn (ook na het bakken), maar niet waterig.

  22. Greetje schreef:

    Ik heb voor de eerste keer cheesecake gemaakt in een springvorm. Tijdens het bakken drupte er overal roomboter van de bodem onder uit de springvorm. Ik lees dit probleem nergens terug. Is dit te voorkomen. Ik had ong. 90 gr. roomboter op een pak bastognekoeken.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Die verhouding klopt wel, dus ik vermoed dat het of niet goed gemengd en aangedrukt is of dat de springvorm niet helemaal goed is afgesloten.

  23. Mireille schreef:

    Beste Laura,
    handig artikel, vooral wat betreft de verhoudingen voor de koekjesbodem. Ik heb alleen een vraagje. Als ik een bodem maak van oreokoekjes doe ik dat liever zonder de vulling van oreo. Ik heb nu ook zakken gevonden met kruimels van oreo zonder vulling. Alleen de verhouding bij jou is natuurlijk gebaseerd op koekjes met vulling. Heb jij een idee welke verhouding ik zou moeten nemen. Dus hoeveel boter per 100 gram kruimels?
    Bedankt alvast,
    Mireille

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat heb ik niet getest, maar ik zou dezelfde verhouding aanhouden en dan zelf even voelen/kijken of er nog wat meer kruimels (of juist boter) bij zou moeten.

  24. Laura schreef:

    Hoi Laura,

    Beetje verwarring bij de stand van de oven, is heteluchtoven 150 graden juist of moet ik de stand van streepje boven en onder gebruiken

    Groetjes Laura

    1. Laura's Bakery schreef:

      Het recept omschrijft 150 graden op de onder- en bovenwarmte stand, dat is de stand met het streepje aan de onder en bovenkant die je omschrijft. Bij gebruik van een heteluchtoven moet de temperatuur 10-20% lager gezet worden (verschilt per oven).

  25. Joris schreef:

    Dit is een misleidend recept. Je kan de vulling niet “opkloppen” or uiteindelijk “glad strijken”, want de vulling zal vloeibaar blijven tijdens deze stappen.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je klopt het ook niet op, je klopt het romig. Gladstrijken hoeft uiteraard niet als het al direct glad is.

  26. Mirjam schreef:

    Hoi Laura,

    Dit lijkt mij een heerlijk recept. Kan ik de zuivel ook vervangen voor een plantaardig alternatief ivm allergie? Ei hoeft niet vervangen te worden.

    Groetjes Mirjam

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat heb ik zelf niet getest, dus durf ik je eigenlijk niet te zeggen.

  27. Kaatje vd Plas schreef:

    Hi Laura,
    Heerlijk recept is dit!
    Denk je dat het ook gemaakt kan worden met (stevige) yoghurt in plaats van roomkaas?
    Groetjes, Kaatje

    1. Laura's Bakery schreef:

      Een gebakken yoghurt taart dus eigenlijk? Dat is zo anders dat ik dat niet durf te zeggen zonder te testen.

  28. Kaatje schreef:

    Ik heb het geprobeerd. Idd gebakken yoghurt taart. Ik heb hem met citroen en blauwe bessen gemaakt. Is lekker geworden.

  29. Joyce schreef:

    Mijn oven werkt alleen op hetelucht, welke temperatuur kan ik dan aanhouden?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Daar leg ik je hier alles over uit: https://www.laurasbakery.nl/boven-en-onderwarmte-of-hetelucht/

  30. Kimberley schreef:

    Hi Laura!
    Kan ik de cheesecake ’s avonds maken en hem na het bakken de hele nacht in de oven laten staan met deur op een kier zodat hij dan op kamertemperatuur kan komen, om hem vervolgens ’s ochtends in de koelkast op te laten stijven? Of zal het gevolgen hebben voor het resultaat als hij pas zo laat gekoeld gaat worden?
    Groetjes, Kimberley

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat kan zeker hoor!

  31. Evelientje schreef:

    Zou je ook kleurstof kunnen toevoegen aan de cheescake zoals roze of blauw? Of is dat niet mooi voor de presentatie?
    Dit voor een babyshower!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja hoor dat lijkt me zeker mogelijk! Ik zou even van voorbeelden opzoeken dan kun je kijken of je het mooi vindt. Is vast en zeker wel te vinden.

  32. Evelientje schreef:

    Hoi laura,
    Zou je ook kleurstof kunnen toevoegen aan de cheescake zoals roze of blauw? Of is dat niet mooi voor de presentatie?
    Dit voor een babyshower!

  33. Marie schreef:

    Hey Laura,

    Kunnen de eieren vervangen/weg gelaten worden? Of heb je een heerlijk ei-vrij recept van cheesecake? 🙃

    1. Laura's Bakery schreef:

      Voor een baked cheesecake zou ik dat even niet zo snel weten. Maar deze is zeker heerlijk en zonder ei: https://www.laurasbakery.nl/no-bake-stroopwafel-cheesecake/

  34. Selma schreef:

    Hoii , hoor je de eieren niet één voor één te mixen met de spatel want als je met een mixer doet zo klop je het beslag toch op.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Als je kort mixt, kan het prima en vind ik zelf dat ze sneller en makkelijker door het geheel mixen. Je kunt het ook met een spatel doen als je dat fijner vindt.

  35. 5 sterren
    Hoi Laura, hoeveel gram koekjes en welke koekjes raad je aan in dit recept?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Er staat een lijstje met verschillende geschikte koekjes en de verhoudingen in het blogartikel boven het recept! 🙂

  36. Tanja Denie schreef:

    Hoi hoi
    Ik wil deze cheesecake maken met passievrucht topping
    Welke koekjes bodem denk je dat hier het lekkerste bij past?
    Dankjewel liefs Tanja

  37. Tanja Denie schreef:

    Ik denk zelf de digestive koekjes

    1. Laura's Bakery schreef:

      Daar zou ik zelf ook voor kiezen!

  38. Tanja Denie schreef:

    Dankjewel 🤗

  39. Tanja Denie schreef:

    Hoi Laura
    De ingrediënten hoeven niet op kamertemperatuur te zijn toch?
    Groetjes Tanja

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat doe ik zelf wel altijd. Voor al mijn recepten geldt op kamertemperatuur tenzij anders aangegeven.

  40. Tanja schreef:

    Hoi hoi
    De cheesecake was weer heerlijk
    Ik wil graag een keertje kersen gebruiken nu er weer verse kersen te krijgen zijn
    Zag een recept waar 500 gr kersen gebruikt worden de helft als het beslag erin zit erin drukken en de andere helft als compote maken voor erboven op
    Heb jij nog tips? En denk je dat ik de kersen zo kan gebruiken met dit basis recept
    Dankjewel 🤗

    1. Laura's Bakery schreef:

      Denk dat dat zeker moet kunnen, klinkt lekker!

  41. Sanne schreef:

    Welke koekjes gebruik je voor de bodem

    1. Laura's Bakery schreef:

      In het artikel staat een lijst met opties, net wat je het lekkerste vindt!

  42. FREDDY RUTTEN schreef:

    5 sterren
    ik heb deze in weekend gemaakt voor 13 personen
    en ze vonden heerlijk lekker

  43. Caro schreef:

    Hey Laura!

    Heb dit basisrecept al enkele keren gemaakt en telkens super lekker!
    Enkel barst de bovenkant van mijn cheesecake steeds tijdens het afkoelen in de oven… smaakt, textuur, … zit allemaal perfect!
    Enige idee wat ik zou fout kunnen doen dat dit veroorzaakt?

    Alvast bedankt voor de tip!

    Groetjes, Caro

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hi! Fijn dat het zo goed smaakt. Gebruik je een waterbad in de oven? Dat kan helpen tegen het scheuren en echt de deur op een klein kiertje van de oven en dan laten afkoelen in de oven.

  44. Yvette Memelink schreef:

    5 sterren
    Was idd heerlijk, heb wel een gel van aardbol en rode bes erop gedaan (700 ml sap en 8 velletjes gelatine) wel ook bij mij ging de boter eruit lopen omdat t warm wordt in de oven en mn springvorm niet waterdicht is (boter wordt vloeibaar). Jammer.. boter en koekjes goed gemixt en heel stevig aangedrukt. Nog niet goed genoeg?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat is wat lastig beoordelen op een afstand. In principe moet een springvorm met bakpapier erin niets doorlaten.

  45. Christa schreef:

    Oeps, staat in de oven maar ben zure room vergeten… hoe gaat dit aflopen???

    1. Laura's Bakery schreef:

      En, is het goed gekomen? Mogelijk wat minder hoog en luchtig, maar ben het zelf niet eerder vergeten dus lastig te zeggen.

  46. Angela schreef:

    5 sterren
    Vandaag voor het eerst een cheesecake gebakken met dit recept. Ik durfde er nooit aan want niet gaar, scheuren etc alles kan mis gaan. Maar heb dit recept tot op de letter gevolgd (alleen baktijd iets verlengd want mijn oven is lui 🙂 ) en hij is helemaal gaar, heerlijk smeuig en zo glas als een spiegel. En heerlijk! Niemand geloofde dat ik m echt zelf had gemaakt totdat ik ze de gebruikte springvorm etc liet zien. Dank voor dit geweldige recept!

  47. Jos schreef:

    5 sterren
    Top recept!
    Ik heb deze gemaakt met bastogne als bodem en ik heb bevroren frambozen door het beslag heen gedaan. Fantastisch!
    Mijn springvorm lekte wel een beetje. Ik denk dat ik de bodem niet goed genoeg had aangeduwd. Maar het smaakte heerlijk!

  48. Pien Bruil schreef:

    5 sterren
    Hoi Laura!
    Echt een heerlijke cheesecake, maar ik heb steeds 1 probleem: De boter smelt en stroomt uit de koekjes en beland in mijn oven. Hoort dit te gebeuren? Want ik zie nergens in de reacties iemand met hetzelfde probleem.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat hoort zeker niet te gebeuren. Is je bakvorm goed afgesloten? En is het goed gemengd? Gebruik je bakpapier?

  49. Pien Bruil schreef:

    Hoi! Misschien dat het mijn bakvorm dan is. Ik gebruik bakpapier dus ik zal volgende keer op het mixen letten en de bakvorm!

  50. Miryam schreef:

    Hoi! Moet de roomkaas op kamertemperatuur zijn? Ik ga hem zaterdag proberen te maken.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja dat doe ik wel altijd.

  51. Mirjam schreef:

    Beste Laura, ik wil graag deze cheesecake gaan bakken. Wat zou je adviseren als ik de cheesecake in mijn kleine heteluchtoven (oftewel airfryer) wil bakken gezien de temperatuur en baktijd?

    Hopelijk heb je een advies voor me. Hartelijke groet, Mirjam

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dan kun je het beste dit artikel even doornemen: https://www.laurasbakery.nl/boven-en-onderwarmte-of-hetelucht/

  52. Mirjam schreef:

    Dank je Laura!

  53. Anna schreef:

    Ik heb perongelijk de verkeerde roomkaas gekocht… de luchtige en romige van monchou! Zal het werken? Het was zo duur! Zo stom, heb helemaal niet goed gelezen… ik hoop dat hij nu niet flopt! Ik ben heel benieuwd…😫

    1. Laura's Bakery schreef:

      Denk dat het goed moet komen hoor!

  54. Lonny schreef:

    Wat een heerlijke cheesecake is dit! Ik heb hem al meerdere malen gemaakt voor verjaardagen. Ook een keer in een klein rond bakblik. Deze kerst maakt ik de taart in een rechthoekig bakblik en hoop er vierkante blokjes uit te snijden voor het dessert. We gebruiken je site voor meerdere recepten Laura! Merry Christmas!

  55. Guusje schreef:

    Hai Laura,
    Hoeveel gram koekjes en hoeveel gram boter moet je voor dit recept gebruiken?

    Wij hebben het uit de losse pols gedaan en het is nu nog prima te eten alleen dit is natuurlijk niet zo fijn.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Boven het recept staat een uitleg met meerdere koeksoorten in grammen en de hoeveelheid boter erbij.

  56. Paul schreef:

    5 sterren
    Super recept Laura! Het was zoo lekker.
    Het was in no-time op. Dankjewel ♡
    (Deze ga ik vaker maken xD)

  57. Elisa Stuivenwold schreef:

    5 sterren
    Hallo Laura, ik ben 13 jaar en ik heb deze taart gemaakt. Hij was heerlijk! Ik heb hem gemaakt voor mijn broer zijn verjaardag. Iedereen vond hem heerlijk. Ik zou de taart weer willen maken voor mijn ouders verjaardag, maar ik wou graag een framboos-citroen smaak maken. Heb je misschien nog tips om de smaak lekker te maken?

    Groetjes Elisa!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat klinkt erg lekker! Je zou deze recepten even kunnen bekijken ter inspiratie: https://www.laurasbakery.nl/frambozen-cheesecake-repen/ en https://www.laurasbakery.nl/mini-citroen-cheesecakes/

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept